Genç Girişimciler Kurulu Haberleri Globalleşmenin Yolları Teknoparkta Anlatıldı
  • 20.12.2019

Globalleşmenin Yolları Teknoparkta Anlatıldı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren TOBB Düzce İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları, fikirlerini dünya pazarına sunmak isteyen girişimciler için ‘Start-Up ve Globalleşme’ semineri düzenledi.

Düzce İl Kadın ve İl Genç Girişimciler Kurullarının düzenlemiş olduğu “Start-Up ve Globalleşme” semineri IDETEK/UK/TR Ceosu ve Melek Yatırımcı Ergin Kayanın sunumuyla Düzce Teknopark Konferans salonunda gerçekleşti.


Seminerin açılış konuşmasını yapan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, konuşmasında şunları söyledi; “Dünya’da yeni nesil yatırım trendi Melek Yatırımcılık modeli. Bugün burada hocamız bu konuda sizlere önemli bilgiler verecek. Ülke olarak eğitimli personel konusunda sorunlar yaşıyoruz. Meslek Yüksek Okullarımıza giden öğrencilerimizi ara eleman değil aranan eleman konumuna getirmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizin de kendilerini farklı kılacak yetenekler edinmeleri gerekiyor. Ülke olarak okuma alışkanlığımız zayıf. Bu konuda da kendimizi geliştirmemiz ve okumaya daha çok eğilmemiz gerekiyor. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitime katkı vermeye, eğitim yuvalarının ihtiyaçlarını imkanlarımız doğrultusunda karşılamaya çalışıyoruz. Bunlara örnek vermemiz gerekirse Düzce Meslek Yüksek Okulu’nun CNC Sınıfını ve Tasarım atölyesini oda olarak biz kurduk. Yine Gölyaka Meslek Yüksek Okulumuzdaki Aşçılık Bölümünün tüm tefrişatını oda olarak biz üstlendik. Çilimli’de veterinerlik bölümü açılması için üniversite yönetimimizle birlikte büyük mücadeleler verdik. Bizler bu destekleri siz geleceğimiz olan gençlerimizin daha yüksek standartlarda eğitim hizmetlerine kavuşmanızı sağlamak adına yapıyoruz. Burada sizlere düşen görev de çok çalışmak, çok araştırmak, bilimsel imkanlara en iyi şekilde ulaşmak ve ilgili sektörlerde aranan personel olmaya çalışmaktır” şeklinde konuştu.

Yoğun katılımla devam eden seminerde, Düzce Teknopark Binası içerisinde çalışmalarını firma temsilcilerinin katıldığı etkinlikte İngiltere’de melek yatırımcıların danışmanlığını yapan ve Türk girişimcileri ile İngiliz yatırımcıları bir araya getiren İDETEK firmasının CEO’su Ergin Kaya detaylı bir sunum yaptı. Türkiye’de Start - Up ve girişimcilik noktasında son yıllarda önemli gelişmelerin olduğunu gözlemlediklerini aktaran İDETEK CEO’su Ergin Kaya; “Teknoparklar ve Teknoloji Transfer Ofisleri açılması da bu konuda bir dönüm noktası diyebiliriz. Ancak bir şeyler eksik kalıyor ki sonuç alınamıyor. Bana göre en önemli sorun yatırımcıların örgütlenememesidir. Herkes yatırımcı olabilir. Farklı ölçeklerde yatırımlar yapabilir. Bu sorunun tıpkı bir girişimci gibi ele alınması ve girişimci gözüyle meselelere yaklaşılması gerekiyor. Kısa vadede de bir sonuç almayı beklemek mümkün görünmüyor. Sistemli ve disiplinli çalışmak ve beklemek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen seminerde, konuşmacı Kaya, Start- Up firması seviyesinden global firma olmaya kadar uzanan zorlu yolda bir girişimcinin dikkat etmesi gereken tüm detaylar ve başarılı global firma örnekleri sunulurken soru-cevap bölümünde çok verimli fikir alışverişleri gerçekleştirdi.