Duyurular AMATÖR DENİZCİ BELGESİ EĞİTİMİ
  • 3.09.2019

AMATÖR DENİZCİ BELGESİ EĞİTİMİ

18 Eylül 2019 tarihindeki eğitim ve sınav saat: 14:00'da Odamız Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. Son Başvuru tarihi 10 Eylül 2019'dur. KONTENJAN 180 KİŞİ İLE SINIRLIDIR.

KONTENJAN 180 KİŞİ İLE SINIRLIDIR.

AMATÖR DENİZCİ BELGESİ EĞİTİMİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Ehliyeti olanlar için ehliyet fotokopisi veya Ehliyeti olmayan Sürücü Olur Sağlık Raporu

2) 1 adet Normal Vesikalık Fotoğraf

3) 14 yaşından büyük 18 yaşından küçükler için noter onaylı muvafakatname

4) Kimlik Fotokopisi

5) 39,70 TL’lik harç makbuzu

ÖDEMELER

-http://odemeler.udhb.gov.tr adresinden bireysel kullanıcı-giriş tıklanarak T.C. Kimlik No ve E-Devlet şifresi ile giriş yapılır. Açılan sayfada sol taraftaki ana başlıklardan “Liman İşletmeleri’ altında yer alan ”yeterlilik belgesi” tıklanır. Açılan sayfada yeterlilik adı seçiniz bölümünden “ Amatör Denizci” seçilir. Kişi adı da girilerek “hesapla” butonuna tıklanır. Harç bedeli “39,70TL” çıkınca “başvur” sekmesi tıklanarak C-Kodu oluşturulur.

T.C. Kimlik No ile veya C-kodu ile Halk Bankasına veya Bulunduğunuz yerleşim yerindeki Vergi Dairesi’ne giderek “9068” Kodu ile yapılmaktadır.

TALİMATLAR;

Amatör Denizci Belgesi başvuru dilekçesinin doldurulması gerekmektedir.

DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ.

• Açılan sayfada E -Devlet ile giriş (sadece adaylar) girişine tıklayınız, açılan sayfaya cep no ve e-posta giriş ve kaydet butonuna basılacak,

• Açılan sayfada [Kullanıcı (Amatör) => Amatör=>Aday işlemleri] sekmesini tıklayarak giriş yapınız,

• Açılan sayfadaki bilgileri eksiksiz doldurunuz (iletişim bilgileri,

Adres bilgileri, kimlik bilgileri)

• Çıkan menüde “Kimlik Bilgileri ve Fotoğraf” sekmesine giriş yapınız,

• Daha sonra açılan menüden “Fotoğraf Ekle” sekmesini tıklayınız,

• Ekrana çıkan yönergeleri takip ederek Fotoğrafınızı yükleyiniz,

• Çıkan ekrana sürücü  ehliyeti ya da ehliyeti olmayanlar için sağlık raporu yüklenmelidir (jpg formatında yüklenmeli),

• Her hangi bir işlem yapmadan kapat butonuna basarak sistemden çıkınız

• Bu işlemlerden sonra kaydınız tamamlanmış olup, kayıtlı mail adresinize kullanıcı adı ve  şifre gelecektir.

• Soldaki menüden Liman işlemleri-------Yeterlilik Belgesini seçin

• Yeterlilik adı kısmından ---------Amatör Denizci ibaresi seçilecek

• İsim, soyisim yazılacak-------hesapla butonu ----------başvur butonu tıklanacak.

• C kodunuz oluşacak .Bu kod ile Türkiye’nin herhangi bir Halkbankası Şubesinde 39.7 lira yatırabileceksiniz.

• Ödeme makbuzu, 1 Adet resim, başvuru formu, sürücü ehliyet fotokopisi( ehliyet yoksa sağlık raporu fotokopisi), kimlik fotokopisini DÜZCE TSO’ya teslim ediniz.
  • İlgili kişi: Vildan Yılmaz Tel: 0380 524 25 50 (Dahili 116) E-Posta: vildan@duzcetso.org.tr