Duyurular Düzce İş Kulübü Açılışı Gerçekleştirildi
  • 27.12.2019

Düzce İş Kulübü Açılışı Gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Belediyesi BELKA A.Ş., İŞKUR ile tüm Türkiye'de uygulamaya konulan "iş ve işçi bulma seferberliği" kapsamında bir ilke imza atıldı. Üç kurumun ortaklığında kurulan "Düzce İş Kulübü" açılışı ve tanıtım toplantısı Düzce İş Kulübü ofisinde gerçekleşti.

Gerçekleşen tanıtım toplantısına, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Düzce İŞKUR Müdürü Ferhan Acar ve protokol üyeleri katılım sağladı.

“Düzce İş kulübü” ofisinin açılışı gerçekleştirildikten sonra, toplantıda protokol konuşmaları gerçekleştirildi. İş kulübü açılış toplantısında konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; “Ülke genelindeki İş Kulübü protokollerinin ilki Düzce’de gerçekleştirildi. Burada gençlerimizin ve dezavantajlı insanlarımızın iş bulma süreçlerine azami katkı verilecek. Ülkemizin ve ilimizin iş gücü taleplerine en uygun adaylar burada bilinçlendirilerek iş verenler ile bir araya getirilecek. Ticaret ve Sanayi Odası olarak Meslek Liselerine çok önem veriyoruz. TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği odamız himayesine verilen Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde önceki yıllarda daha düşük olan doluluk oranını, oda olarak bizim de katkılarımızla 2019-2020 eğitim öğretim sezonunda %100 seviyesine ulaştırdık. Bildiğiniz üzere, 4 gün önce gerçekleştirdiğimiz ve yine Türkiye’de bir ilk olan “Sektörle Buluşuyoruz” Programında Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini iş dünyası temsilcileriyle buluşturduk.  Yine eğitim alanında, Düzce Meslek Yüksek Okulu’na kazandırdığımız CNC Sınıfı ve Bilgisayar Atölyesi, Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümüne kazandırdığımız profesyonel mutfak ekipmanları var. Çilimli Meslek Yüksek Okulu’na Veterinerlik Bölümü açılmasına yönelik yapmış olduğumuz çalışmalar, Düzce Üniversitesi ile yapmış olduğumuz yüksek lisans ve dil eğitimi protokolleri gibi bir çok alanda Düzce’nin eğitimine katkı vermeye, sanayicilerimizin nitelikli işgücü ihtiyacına çözümler üretmeye gayret ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra Borsa İstanbul Meslek Lisesi’nin Mesleki Yeterlilik Belgeleri konusunda yetkili bir birim olması amacıyla ortak proje çalışmalarımız var. Projemiz son aşamasına geldi ve yakın zamanda Türkiye’de ilk kez bir Meslek Lisesi Mesleki Yeterlilik Belgesi verme konusunda akredite olmuş olacak.” şeklinde konuştu.

Düzce'de iş ve işçi bulma sürecine yeni bir sistem kazandıracak proje kapsamında BELKA A.Ş., İŞKUR ve Düzce TSO'dan temsilciler iş bulma ofislerine gelen başvuruları değerlendirecek. Tarafsız olarak kurulacak gruplar içinde iş arayanlara, özgeçmiş hazırlama, sahip oldukları özellik ve yeteneklerin doğru tespit edilmesi yönünde birtakım testler uygulanarak seminerler verilecek. İş bulma havuzuna alınacak iş başvuru ve kişilerin özgeçmişleri, Düzce içinde bulunan istihdam noktalarına yönlendirilerek, işveren ve iş gücünün buluşması hızlı ve kolay bir şekilde sağlanacak.

Düzce İş Kulübü" ofisinde bulunan kurum temsilcileri, online başvuru sistemi, Düzce Belediyesinde kurulacak destek masası ve kendilerine yapılan başvuruları ilk değerlendirmenin ardından yüz yüze mülakat şeklinde yürütecek. Projenin amacı Düzce'de bulunan farklı eğitim düzeyi ve yeteneklere sahip gençlerin kendilerine en uygun kariyer planını yapmalarını sağlamak ve yeteneklerine uygun istihdama, doğru yollarla en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlamak olacak.