Haberler Oda Üyeleri Protokol İle Yemekte Bir Araya Geldi
  • 24.10.2019

Oda Üyeleri Protokol İle Yemekte Bir Araya Geldi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımlarıyla gerçekleştirilen Bölge Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı, Protokol ziyaretleri, Okul açılış programı, proje okulu ziyareti, Liderlik ve Girişimcilik Paneli ile Teknopark İş Dünyası Zirvesi programlarının ardından Düzce Protokolü ile iş insanlarını yemek programında bir araya getirdi.

Yemek Programına Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Ak Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kamu Kurumları yetkilileri, eski başkanlar ve meclis üyeleri ile çok sayıda sanayici iş insanı katılım sağladı. Konuralp’te bulunan Baykal Wedding Palace’ta gerçekleşen yemek davetinin açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, “18 aylık görev süremiz içerisinde neler yaptığımızı ve hedeflediklerimizi sizlerle kısaca paylaşmak isterim.

14  yurt dışı programı, 120 şehir dışı programı ve 530’u da Düzce’de olmak üzere yaklaşık 700 programa siz iş insanlarımızı temsilen katılım sağladık. Yurt içi ve yurt dışında Düzce’yi tanıtmaya, yatırımcıları ilimize çekmeye, düzce hakkında var olan olumsuz imajı olumluya çevirmek için hayli mücadele ettik. Kamusal alanlardaki sorunlarımızın çözümü için ilgili bakanlıklar düzeyinde lobi çalışmaları yaptık. Bulduğumuz her fırsatı Düzce ve iş dünyamız adına avantaja çevirmeye çalıştık.

Düzce ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanı olmam dolayısıyla; MARKA, ABİGEM, Düzce Teknopark ve Çilimli OSB’de yönetim kurulu üyeliği, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyinde üst kurul delegeliği, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nda meclis üyeliği gibi birçok görevi yürütüyorum. Bu görevlerimizde tüm amacımız Düzce’ye en üst düzeyde katma değer sağlamak.

Sizlerin teveccühleriyle geldiğimiz bu kuruluşu hem Düzce’de hem de bölgede lider kuruluş haline getirmek bizim ana gayemiz.

31 meclis üyesi arkadaşımızla uyum içerisinde çalışıyor, aldığımız her kararı istişare içerisinde alıyoruz. Sadece meclis toplantılarında değil gerek duyduğumuz her an bir araya gelerek odamızın ve bölgemizin sorunlarını ele alıyoruz.

Bildiğiniz üzere odamız TOBB’un akredite oda olarak belirlediği odalar arasında. Biz bu anlayışı her alanda geliştirmek adına hem personelimize hem de tüm oda organizasyonuna eğitimler verdirdik. Meclis üyeleri olarak TOBB’un düzenlediği eğitimlere katıldık.

Odamız bünyesinde proje birimi oluşturarak farklı alan ve konularda 20 proje geliştirerek ilimize, bölgemize ve özellikle sanayicilerimize yeni alanlar açmaya gayret ettik, çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Düzce'nin bir savunma sanayi üretim bölgesi olması gerektiğini, bu konuda verebileceğimiz her desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Çünkü silah sanayi ile ilgili Düzce'de bir alt yapı da var. Türkiye'nin en önemli silah üreticisi sarsılmaz da Düzce'de bulunuyor. Biz Ankara'da bu konular ile ilgili görüşmeler de yapıyoruz.

Yine Düzce'nin savunma sanayi konusunda pilot bölge ilan edilmesini isterken, bir yandan da bölgemize eğitim yuvaları da kazandırmak istiyoruz. Jandarma alay komutanlığımızla birlikte Düzce'ye jandarma uzman okulu kurulmasına yönelik bir proje hazırladık ve ilgili bakanlıklara bu konudaki taleplerimizi ilettik. Ulaşabileceğimiz en üst düzeydeki konumlarda da lobi faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Düzce TSO olarak, bilim ve teknoloji komisyonu kurduk. Bu komisyonda akademisyenler, iş dünyasından insanlar, öğrenciler mevcut. Teknopark'ta bize tahsis edilen bölümde bu komisyon için ofis ve alt yapı kurduk. Bu bahsettiğim alt yapı tamamı ile bu işe gönül veren arkadaşların destekleri ile yapıldı. Bu komisyonun görev tanımını ve yönetmeliğini oluşturduk. Burada öncellikle iyi bir iş fikri olan ve bu fikrin ticarileşebilme potansiyeli olan arkadaşlara yardım etmeyi amaçlıyoruz. Oluşturduğumuz yönetmelik kapsamında tarafımıza sunulan iş fikirleri de komisyonumuzun koruması altında, herkes iş fikrini burada güvence altında tutabilir.

Düzce'de fuar merkezi kurulabilecek sabit bir yerimiz yok. Ancak böyle bir merkezin kurulabileceği çok uygun yerler olduğunu düşünüyorum. Tabii bu sadece tek başına odamızın karar verebileceği bir husus değil, bununla ilgili düzce valiliği, düzce belediyesi, odamız ve benzer sivil toplum örgütleri ile iş birliği yaparak lazım. Geçtiğimiz aylarda ilk düzce fuarını gerçekleştirdik. Bu ilk fuarımız olduğu için elbette gözden kaçan hususlar olabileceğini öngördük. Ancak çok iyi bir fuar gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bu fuarı geleneksel hale getirip, her yıl daha da güzel bir şekilde tekrarlanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Seminer ve konferanslar ile ilgili de benzer bir tanım yapabiliriz aslında. Özellikle göreve gelmemizden itibaren eğitim ve seminer olmayan bir ay olmamıştır sanırım. Seminer konularının özellikle üyelerimizi ilgilendiren güncel konular üzerinde olmasına özen gösteriyoruz. Daha önce tertiplenen ve sanayici üyelerimizi bir araya getiren platform çalışmalarına bu yıl içerisinde başlatmayı planlamış durumdayız. Ayrıca tekstil brode sanayicilerimizi bir araya getirip bir uluslararası rekabeti geliştirilmesi konulu küme projesi yaptık. Bu proje ticaret bakanlığı tarafından kabul edildi. Bu faaliyetin ilk safhası olan ihtiyaç analizi için teklifler aldık ve onay için bakanlığa gönderdik. Önümüzdeki günlerde metal ve otomotiv sanayi ile ilgili bir küme projesi daha başlatmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Tuncay Şahin’in ardından kürsüye çıkan Ak Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, geçtiğimiz dönem gururla ifa ettiği Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı dolayısıyla bu organizasyonda yer almaktan onur duyduğunu belirtti. Çakır, iş dünyasının sorunlarına yakından şahit olan biri olduğunu ve TBMM’de sorunların aşılması noktasında gerek komisyonlar kanadında gerekse ilgili bakanlıklar noktasında girişimlerin devam ettiğini söyledi.

Toplantıda son olarak konuşan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı da Düzce’nin çok ciddi potansiyele sahip olduğuna işaret ederek, hem sanayi, hem turizm hem de tarım alanlarında yatırımcıların cazibe noktası olduğunu söyledi. Yatırımcıyı beklemek yerine kamu ve özel sektör temsilcileri olarak sürekli istişare halinde tanıtım çalışmalarına devam ettiklerini belirten Dağlı, önümüzdeki günlerde Ankara’da yatırımcılara yönelik bir toplantı organize edeceklerini de sözlerine ekledi.