Haberler BAŞKANDAN 12 KASIM MESAJI
  • 12.11.2019

BAŞKANDAN 12 KASIM MESAJI

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, 12 Kasım Düzce Depremi yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

17 Ağustos Marmara Depreminin üzerinden 87 gün geçtikten sonra, henüz depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, dünya tarihinde görülmemiş bir şekilde ikinci bir deprem meydana geldi. 12 Kasım 1999. Bu kez depremin merkez üssü Düzce'ydi. Saatler 18.57'yi gösterdiğinde, Düzce kuvvetli bir darbe ile sarsıldı ve yıkıldı. Bu kez 17 Ağustos depreminden daha büyük şiddetle sarsılan Düzce 30 saniye içinde adeta yerle bir oldu. Merkez üssü Düzce olan deprem, Kaynaşlı'yı da yerle bir ederken, Bolu'nun da bir bölümünde can ve mal kayıplarına neden oldu.

12 Kasım'dan hemen sonra devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş ve ilimizi yeniden inşa ederek vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kısa sürede çözüme kavuşturmuştur. Sadece barınma ihtiyaçlarını karşılamakla kalmamış, Düzce'nin il statüsüne kavuşturulması sayesinde kamu yatırımlarının önü açılmıştır. Yine deprem sonrasında çıkarılan 5184 sayılı teşvik kanunu sayesinde ilimizde önemli istihdam olanakları oluşmuş, kamu ve özel yatırımlar neticesinde göç alan bir il konumuna gelinmiştir. Şu anda Düzce devasa yatırımların eşiğindedir. Yakın zamanda açıklanacak olan ciddi yatırımlar sayesinde istihdam sorunumuz bir hayli gerileyecektir. Kamu ve özel kurumların büyük mücadeleleriyle Düzce'den depremin izleri her geçen yıl daha da silinmiş ve yaralarımız hızla sarılmıştır.

12 Kasım Düzce Depremi yıldönümü vesilesiyle bu depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm vatandaşlarımıza sabırlar diliyoruz. Bu tür felaketlerin tekrar etmemesini de yüce Allah'tan niyaz ediyoruz" ifadelerine yer verdi.