Haberler Öğretmenler Günü Mesajı
  • 22.11.2019

Öğretmenler Günü Mesajı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öğretmenlerin tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olarak toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olduklarını söyleyen Şahin, şunları kaydetti:

“Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak son yıllarda geliştirdiğimiz projelerle eğitim camiamıza destekler sağlamaya, gençlerimizin daha iyi eğitim almalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz TOBB İlköğretim Okulu, Mesleki Okullarımıza sağlamış olduğumuz ekipman destekleri ve yeni geliştirdiğimiz projelerimizle ilimizin ve ülkemizin nitelikli eleman eksiğinin kapanması için biz de oda olarak gayret ediyoruz. Eğitimimizin temel taşı olan, milletimizin geleceğinde çok büyük önemi bulunan, gelecek kuşaklarımızı büyük bir özveriyle yetiştiren, böylelikle geleceğin sağlam temeller üzerine biçimlenmesine katkıda bulunan öğretmenlerimiz üstlendikleri bu kutsal görev nedeniyle her zaman özel ve saygın bir konuma erişmişlerdir.

Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle, güçlü, bilgili ve gelişime açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli ölçülemeyecek kadar değerli, çocuklarımızı yarınlara hazırlayan, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın en güzel mesleklerinden birine sahip öğretmenlerimize sevgilerimi sunar, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere hayatta olmayan tüm eğitimcilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anarım.”