Haberler “Sektörle Buluşuyoruz” Programı Gerçekleştirildi
  • 25.12.2019

“Sektörle Buluşuyoruz” Programı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında yapılan protokol gereği Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje okulu olan Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Sektörle Buluşuyoruz” temalı tanıtım toplantısı Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıya, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Çetinkaya, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz ve kurul üyeleri, İŞKUR Müdürü Ferhan Acar, Düzce Ticaret İl Müdürü Çiğdem Acar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şehabettin Yavuz ve kurum müdürleri katılım sağladı.

 

Türkiye’de bir ilk

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Oda ve Borsalara bağlı Meslek Liseleri ile ilgili oldukları sektörlerin bu şekilde buluşturulduğu bir toplantının Türkiye’de ilk kez düzenlendiğini belirterek, nitelikli iş gücü ile işvereni bir araya getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Şahin; “Bildiğiniz üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 81 ildeki meslek liseleri odalar ve borsaların proje okulu haline geldi. Geçtiğimiz yıl imzalanan protokolün ardından biz de oda olarak zaten daha önce de bazı projelerde ortak hareket ettiğimiz Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni proje okulumuz olarak belirledik ve hızlıca çalışmalara başladık. Okulumuzun doluluk oranı hak ettiği seviyelerde değildi. Bizim de işin içine girmemiz ve yapmış olduğumuz etkili çalışmalar neticesinde bu yıl tam doluluk oranına ulaştığımızı gururla belirtmek isterim.

Yine bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ilimize gelmiş, ziyaret programları kapsamında proje okulumuzu da ziyaret etmişti. Okulumuzun gelişiminden ve yapılan çalışmalardan hayli memnun kalan Rifat Başkanımız, proje okulları arasında en iyi takip edilen ve en çok çalışılan okul olduğunu söyleyerek hem okul yönetimimizi hem de bizleri onurlandırmıştır.

Meslek Lisesi, Memleket meselesi sözünü kendimize slogan yaptık. Burada olan iş insanlarımızdan da bu konuda bazı beklentilerimiz var. Bugün burada sizlere öğrencilerimizin ne kadar önemli ve ciddi eğitim süreçlerinden geçtiklerini, sanayimizin nitelikli işgücü ihtiyacına karşılık verebilecek düzeyde eğitim aldıklarını anlatacağız. Sizlerden beklentimiz de istihdam noktasında proje okulumuzdan mezun olan gençlerimize öncelik tanımanız olacaktır.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak proje okulumuzun yanı sıra eğitim alanında birçok destek projelerimiz ve çalışmalarımız var.

TOBB İlkokulumuz, Düzce Meslek Yüksek Okulu’na kazandırdığımız CNC Sınıfı ve Bilgisayar Atölyesi, Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümüne kazandırdığımız profesyonel mutfak ekipmanları, Çilimli Meslek Yüksek Okulu’na Veterinerlik Bölümü açılmasına yönelik yapmış olduğumuz çalışmalar, Düzce Üniversitesi ile yapmış olduğumuz yüksek lisans ve dil eğitimi protokolleri gibi bir çok alanda Düzce’nin eğitimine katkı vermeye, sanayicilerimizin nitelikli işgücü ihtiyacına çözümler üretmeye gayret ediyoruz.

Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra Borsa İstanbul Meslek Lisesi’nin Mesleki Yeterlilik Belgeleri konusunda yetkili bir birim olması amacıyla ortak proje çalışmalarımız var.” şeklinde konuştu.

Yoğun katılımla devam eden konferans, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje okulunun yürüttüğü projeler sergilendi. Programın devamında moda tasarım öğrencileri tarafından hazırlanan kıyafetler izleyicilerle buluştu.