Haberler Düzce TSO Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
  • 11.01.2020

Düzce TSO Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Düzce’de faaliyet gösteren basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Düzce’de faaliyet gösteren basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli, “Bugün burada toplanmamızın amacı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla bir arada olmak, bu özel gününüzde sizlerin sevincine ortak olmaktır. Bizim vitrinimiz sizlersiniz. Faaliyetlerimizi, odamızı, bizleri kamuoyuna yansıtan, yerelde ve ulusalda odamızı ve bizleri en iyi şekilde gündeme taşıyan sizler sayesinde bildiğiniz üzere birçok kazanımlar sağladık. Faaliyetlerimizi kısaca Yönetim Kurulu Başkanımız sizlere aktaracak. Vicdanı hür, aklı hür, kalemi hür basın mensupları ülkenin yüz aklarıdır. Kamuoyunun doğru bilgiye erişimindeki en önemli aracımız sizlersiniz. Sizler bizi doğru algılayıp, haberlerinizde doğru yorumladığınızda yaptığımız tüm işler kamuoyu tarafından en doğru ve şeffaf şekilde duyulmuş oluyor.

Bin bir zorlukla mücadele ederek, kısıtlı imkanlarla ifa ettiğiniz bu önemli görevin bizler farkındayız. Son dönemlerde sizlerle olan bağımızı daha da güçlendirmeye gayret ettik. Sizlerle her zaman diyalog halinde olmaya çalışıyoruz. Kurumumuzun kapıları he zaman sizlere açık. Bunu zaten belirtmemize bile gerek yok.

Bizlere kamuoyu bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık arttırma anlamında bugüne kadar olan büyük katkılarınız için teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Ahmet Dertli’den sonra konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, ““2019 yılı ülke genelinde bazı ekonomik sorun ve belirsizliklerle başlasa da yıl içinde yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde, yılın ikinci yarısında yeniden toparlanma sürecine girdik. İlimiz düzeyinde bakacak olursak da sanayicilerimizin büyük özverisiyle ihracatta en çok büyüyen ikinci il olmayı başardık.

Kamusal yatırımların ve özel sektör yatırımlarının hız kazandığı 2019 yılında üyelerimizin ucuz finansmana erişimini kolaylaştırmak adına önce Nefes Kredilerine büyük destek verdik. Enflasyonla mücadele için ülke genelinde başlatılan kampanyalara hem oda hem de üyelerimiz nezdinde büyük katılım sağladık ve ülke ekonomimizin gelişimine katkı sağladık.

Odamızda bu yıl 439 yeni firma kurulurken, yıl içinde 238 sanayicimizin kapasite raporlarını yaptık.  Oda olarak üyelerimizin kurumsallaşması, personelinin niteliklerini arttırabilmeleri ve birçok konuda bizlerden talep ettikleri eğitimleri odamız bünyesinde düzenledik. 2019 yılında toplam 28 dalda eğitim düzenledik. Eğitimlerimize yaklaşık olarak 4500 kişi katılım sağladı.

Yine üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek ve kamusal kaynakları üyelerimizin menfaatlerine kullanabilmek adına odamız bünyesinde proje ofisimizde 10 proje geliştirdik ve projelerimizi faaliyete geçirdik. Yine proje ofisimiz aracılığıyla 9 projeye de ortak olarak dahil olduk.

Türkiye genelindeki odalar arasında en iyi hizmeti veren odaların arasına girmek, üyelerimizin memnuniyetini en üst düzeylere taşımak adına odamızın C olan akreditasyon seviyesini A’ya çıkardık. İki kademe birden sıçrama yaparak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olduk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Düzce’de ve Topuk Yaylası’nda ağırlayarak hem TOBB İlkokulumuzun resmi açılışını yaptık hem de proje okulumuz olan Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek okulumuzun gelişimini değerlendirdik. Ziyaret programında Bolu’ya bağlı sanılan Topuk Yaylası’nın aslında Düzce’ye bağlı olduğunu vurgulayarak, hem yaylanın ulusal medyada gündeme gelmesini sağladık hem de ilimizin turizm potansiyeli hakkında da misafirlerimize bilgiler vermiş olduk. 

Proje okulumuz Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Sektörle Buluşuyoruz” temasıyla okulumuz ve iş dünyası temsilcilerimizi bir araya getirdik. Programda hem bölümlerimizi tanıttık hem de öğrencilerimizin projelerini katılımcılarımıza gösterdik.

2019 yılının son çeyreğinde TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teveccüh ve teşvikleriyle TOBB İktisadi Kalkınma Vakfı’nın Yürütme Kurulu’na seçildik.

Üniversitemiz ile ilgili olarak başta Düzce MYO’da hayata geçirdiğimiz CNC Uygulama atölyesi ve tasarım sınıfı olmak üzere birçok branş ve alanda işbirlikleri yaptık. Bunlardan başlıca olanları; Yabancı Dil Eğitimi protokolü, Gölyaka MYO Aşçılık Bölümü Malzemelerinin temini, Çilimli MYO Veterinerlik Bölümü Açılması konusundaki ortak çalışmalarımız, DÜBİT’e yapılan Tıbbi Aromatik Bitki Kurutma Fırını, Teknopark Kuluçka Merkezi Tefrişatı gibi konularda eğitime katkılar verdik.

Düzce’de ilk kez Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenledik. Düzce Belediyesi Kalıcı Konutlar Yolu Pazaryeri’nde hayata geçirdiğimiz fuarımız bölgemizde büyük yankı uyandırdı. Bu yıl da inşallah ikincisini yapacağız.

İlimizin bölgemizde bilinirliğini arttırmak adına bölge oda ve borsa başkanlarını ilimizde ağırladık. Ulusal ve uluslar arası fuarlara odamızı temsilen katıldık ve ilimizi tanıtmaya gayret ettik. Bu konuda da hayli mesafe kat ettiğimizi söyleyebiliriz.

Antalya Yörex Fuarı’nda TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu hem Düzce Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı hem de bizi özel olarak tebrik etmiş, ilimize dikkatleri çekmiştir. Yine Antalya’da düzenlenen ve 500’den fazla üst düzey katılımcının yer aldığı bir programda TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, Üniversite Sanayi İşbirliği çalışmalarımız dolayısıyla Türkiye’ye örnek olduğumuzu ifade ederek bizleri onurlandırmıştır.

Yılın son çeyreğinde Düzce Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu Düzce İl Müdürlüğü, DESOB ve odamız işbirliğiyle Düzce İş Kulübü projemizi hayata geçirdik. Bu proje ile dezavantajlı durumdaki vatandaşlarımızın iş bulmalarında ve istihdam edilmelerine katkılar sağlamayı amaçlıyoruz.

Her günü dolu, yoğun bir yılı geride bırakırken, 2020 yılı için de tüm planlama çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yılda, kazanımlarımızı sürdürmek ve Düzce’yi marka yapmak konusundaki çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. 2020 yılının ilimize, bölgemize ve güzel ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan Gazeteci Yazar Atilla Gösterişli ve  Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ve odamız çalışmalarının önemiyle ilgili görüşlerini aktardılar.

Toplantı, basın mensuplarına hediye takdim edilmesiyle sona erdi.