Haberler Düzce Yatırım Ajansı Törenle Açıldı
  • 13.03.2020

Düzce Yatırım Ajansı Törenle Açıldı

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Düzce Yatırım Ajansı, Düzce Valiliği önündeki hizmet binasında düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine; Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, TOBB  Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Akçakoca TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Pazvant, Siyasi Partilerin yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; “Bugün, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde “Düzce Yatırım Ajansı” hizmete giriyor.  Ajansımızda gerçekleştireceğimiz faaliyetlerle şehrimizin kalkınmasına ivme kazandırmayı amaçlıyoruz.   “Düzce Yatırım Ajansı”, her şeyden önce Düzce’deki birlikteliğin resmi olacaktır. Bu ajans ile ana hedef Düzce’yi stratejik yatırımcılarla buluşturmak ve istihdama pozitif yönde katkı sağlamak olacaktır. Düzce’mizin sanayileşme, turizm ve tarımdaki ayrıcalıklarını ortaya çıkararak yatırımda ve tedarikte en iyi alternatifler arasına girmesini hep birlikte sağlayacağız. Belirlediğimiz bu üç ana alanda sektör çalışmalarına hız vererek en ideal yatırım ve üretim planlarını ortaya çıkaracak, bu yapacağımız planlamalara ulusal ve uluslararası yatırımcıları da dahil edeceğiz. Hayata geçirdiğimiz “Düzce Yatırım Ajansı”nın Düzce’mize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Tuncay Şahin’in ardından konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de yakalanan sinerjinin önemine işaret ederek, kenti el birliği ile daha iyi noktalara taşımaya gayret ettiklerini söyledi.

Merasimde konuşan Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, başarının anahtarının takım olabilmek olduğunu belirterek, Düzce’de Vali Dr. Zülkif Dağlı önderliğinde iyi bir takım olduklarını ve bu sayede Düzce’ye önemli aşamalar kat ettirildiğini ifade etti.

Son olarak söz alan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, son dönemlerde edinilen kazanımları katılımcılara aktardı. Gümüşova OSB’deki altyapı çalışmaları, Akçakoca OSB planlama çalışmaları, Mevcut OSB’lerin genişleme çalışmaları ile sanayicilere ve yatırımcılara destek sağlamaya çalıştıklarını belirten Dağlı, Gümrük Müdürlüğü çalışmalarına da hız verdiklerinin müjdesini verdi.

Düzce Yatırım Ajansı, kesilen kurdele ve imzalanan üçlü protokol ile resmen hizmete başlamış oldu.