Haberler Düzce TSO’dan Bir Protokol Daha
  • 17.03.2020

Düzce TSO’dan Bir Protokol Daha

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, tüm Dünya genelinde hızla yayılan Kovid-19 yeni tip Korona virüsü dolayısıyla, oda olarak üyelerimizin dezenfekte işlemine daha hızlı ulaşabilmesi için, Üyemiz Çetin İlaçlama ve Temizlik Hizmetleri İndirim Protokolü Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Protokol kapsamında, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine ilaçlama uygulamalarında %20 indirim sağlanacak.

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, “Protokolümüzün taraflara hayırlar getirmesini dilerken, milletimizin de bu illetten bir an önce kurtulmasını niyaz ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Düzce TSO Üyelerinin Sorunlarını TOBB’a Taşıdı”

 Dünya genelinde pandemi durumunda olan Covid-19 yeni tip Korona Virüs önlemleri kapsamında ülke genelinde uygulanan bazı tedbirler dolayısıyla iş dünyası dolaylı veya dolaysız olarak maddi zarar uğramakta bu konu hakkında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası TOBB’un yönlendirmesiyle üç maddelik önlem paketini TOBB’a yönlendirdi. Maddeleri kamuoyuna açıklayan Düzce TSO Yönetim Kurulu Tuncay Şahin; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden de bir yazı elimize ulaştı ve yaşanan bu olumsuzluklardan dolayı çözüm önerileri istendi. Bizler de bu önerileri düzce iş dünyası adına TOBB’a bildirmeye karar verdik. Birinci madde, Vergi - SSK vb. Ödemeler, Virüs nedeni ile direkt ya da dolaysız bir şekilde etkilenen ve gelir kaybına uğrayan işletmelerin vergi ve kanuni ödemelerinin uygun görülecek bir tarihe ertelenmesi ya da ödeme kolaylığı sağlanması, 2. Madde, İşletme ve yatırım kredileri taksitleri, daha önce kullandırılmış kredi ödemelerinin ötelenmesi, durumla ilgili gelir kaybı yaşayan işletmelere sıfır faiz ile KGF destekli 6 ay geri ödemesiz ek kredi sağlanması, 3. madde, idari izinli sayılan personel maaşlarıdır. Virüs nedeni ile idari izinli sayılan personellerin maaş ve SGK Prim ödemelerinin devlet tarafından işsizlik fonundan karşılanması” şeklinde konuştu.