Haberler Şahıs İşletmelerimize Can Suyu Kredisi
  • 29.04.2020

Şahıs İşletmelerimize Can Suyu Kredisi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu, Halkbank ve Düzce TSO işbirliğiyle Şahıs İşletmelerine 25 bini nakit, 25 bin TL’si de kredi kartı olmak üzere toplamda 50 bin TL’lik finansman imkanı sağlandı.

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; “KOBİ’lerimize yönelik olarak açıkladığımız nefes Kredisinin ardından şimdi de küçük ölçekli işletmelerimize yönelik olarak Halkbank aracılığı ile can suyu kredisini hayata geçiriyoruz.

Ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu zor süreçte üretimin durmaması, işletmelerimizin faaliyetlerine devam edebilmesi için 27 Nisan itibariyle başlatılan nefes kredisine ek olarak bugün itibariyle de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KGF, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Halkbank işbirliğiyle 25 bin TL’si kredi 25 bin TL’si de paraf kart olmak üzere 50.000 TL’lik can suyu kredisi sağlıyoruz. 6 ay ödemesiz yıllık %7,5 faiz oranı ve 36 ay vade imkanı sağlanmaktadır.

Bu zor günlerin sonunda tüm üyelerimiz ve paydaşlarımızla birlikte aydınlık günlerde buluşabilmek ümidiyle, bu önemli çalışmamızda emeği geçen başta TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz”

Kredi Detayları;

Küresel bir salgına dönüşen ve etkileri ülkemizde de hissedilen Korona virüsü ile mücadele kapsamında, küçük işletme düzeyinde olan ve ihtiyaç duydukları kredi kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken odamıza kayıtlı şahıs firmalarının desteklenmesi amacıyla Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Halkbank işbirliğiyle ‘‘İşe Devam Desteği-Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’’ oluşturulmuştur.

İşe Devam Desteği-Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kapsamında müşterilerimize Nakit İşletme Kredisi ve Paraf KOBİ Kart imkanı sunulacaktır;

1.Nakit İşletme Kredisi

Kredi Limiti:

Azami 25.000 TL’dir.

Kredi Türü, Vadesi ve Geri Ödeme Şekli

Kredi, TL işletme kredisi şeklinde kullandırılacaktır.

Kredi vadesi, 6 Ay Anapara ve Faiz Ödemesiz Dönem olmak üzere toplam 36 Ay’dır.

Kredi geri ödemeleri, Aylık Eşit Taksitli şekilde yapılacaktır.

Krediye Uygulanacak Faiz ve Komisyon Oranı

Kredi’ye yıllık %7,50 faiz oranı uygulanacaktır.

Kredi kullandırımı sırasında bir defaya mahsus %0,75 peşin kredi komisyonu tahsil edilecektir.

Kefalet limiti üzerinden peşin olarak  % 0,75 (binde yedi buçuk) oranında KGF komisyonu tahsil edilecektir.

Krediden yararlanacak “şahıs firmasının”;

Sanayi, Ticaret, Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odaları’na kayıtlı olması,

Yıllık cirosunun 3.000.000 TL’yi aşmaması,

İktisadi faaliyetlerine devam etmesi ve firmanın 01.04.2020 tarihinden evvel kurulmuş olması,

Bankamız Esnaf Destek Paketi’nden faydalanmamış olması,

İflas, fesih, iflas erteleme, iflas erteleme tedbir ve konkordato kararı olmaması ve aktif takip kaydının bulunmaması, önkoşullarını taşıması gerekmektedir.