Haberler Düzce TSO Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 26.06.2020

Düzce TSO Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ahmet Dertli, yoğun programların olduğu bir ayın sonunda meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Toplantıda ilk olarak Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, oda faaliyetlerini meclis üyelerine aktardı. Şahin; “2 Haziran da Yürütme Kurulu Üyesi olduğumuz İktisadi Kalkınma Vakfı'nın video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen Ayhan Zeytinoğlu’nun da konuşmacıları arasında yer aldığı Çin’in bir kuşak bir yol projesi ve Avrupa’ya sosyal etkisi konulu web seminerine katılım sağladık. Aynı gün odamız 2. 5. Ve 10. Meslek komitelerinin toplantılarını gerçekleştirdik. 3 Haziran da üyesi olduğumuz Alman-Türk Ticaret ve Sanayi odası tarafından düzenlenen Covid-19'un alman göç yasasına etkileri konulu video konferans toplantısına katılım sağladık. Aynı gün TOBB başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde 365 oda ve borsa başkanının da katılımlarıyla gerçekleşen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile istişare toplantısına katılarak bölge üreticilerinin taleplerini aktardık. Yine aynı gün odamız 6. Meslek komitesinin olağan toplantısını video konferans üzerinden gerçekleştirdik. 3 Haziran da 9. Meslek komitesi 9 Mayıs’ta çıkan sigortacılık genelgesiyle ilgili olarak odamızda bir araya geldi. 9 Mayıs’ta yayınlanan yeni genelgenin görüşüldüğü toplantıda oluşturulan rapor TOBB’a teslim edildi. 4 Haziran da odamız 1. Meslek komitesi olağan meslek komitesi toplantısını gerçekleştirdik. Aynı gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen ticari uyuşmazlıklarda arabuluculuk seminerine katılım sağladık. Yine aynı gün odamız 8. Meslek komitesini olağan meslek komitesi toplantısını gerçekleştirdik. 5 Haziran da KOSGEB Düzce İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, odamızın düzenlediği video konferans toplantısına katılarak KOSGEB’in pandemi sürecindeki destekleri ve güncel destek paketleriyle ilgili bilgiler aktardı. 9 Haziran da yürütme kurulu üyesi olduğumuz İktisadi Kalkınma Vakfı'nın video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen olağan yönetim kurulu toplantısına katılım sağladık. Aynı gün orman ürünleri sanayicileri derneği başkanı Dr. Hakan Zengin’in organize ettiği video konferans toplantısına TOBB başkan yardımcısı, İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kelebek mobilya Düzce fabrika müdürü Faruk Şahin, Teknokrat Genel müdürü Cevat Aydın ile katılım sağladık. 11 Haziran da oda personelimiz ile personel toplantısı gerçekleştirdik.  Aynı gün odamız 10. Meslek komitemize bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren toplu yemek sitesi yetkilileri, sektördeki sorunlar ve çözüm önerilerini görüşmek üzere odamızda bir araya geldi. 12 Haziran da toplu komite toplantımızı video konferans yöntemi ile gerçekleştirdik. Aynı gün cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle samsun valiliğine atanan düzce valisi Dr. Zülkif dağlı, veda ziyaretleri kapsamında odamızı ziyaret etti. 15 Haziran da Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen covid-19'un BAE Ticareti üzerine etkileri konulu video konferans toplantısına katılım sağladık. Yine aynı gün Düzce’de yürütülmekte olan coğrafi işaretleme çalışmaları dolayısıyla tarım bakanlığı ve özel bir şirket tarafından düzenlenen “coğrafi işaretlerde neler oluyor” konulu video konferansa katılım sağladık. 18 Haziran da odamız ve ABİGEM DM ı·s¸birligˆiyle düzenlenen “Coronavirüs salgınında işyerlerinde alınacak önlemler” semineri konuşmacı Dr. Ekrem Aktugˆ’un sunumuyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. 18 Haziran da Samsun Valisi olarak atanan eski Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı'ya Samsun seyahati ve göreve başlama merasiminde eşlik ettik. 19 Haziran da odamızda düzenlenen KVKK kapsamında işletmelerin sorumlulukları ve uyumluluk sürecinin yönetilmesi bilgilendirme semineri konuşmacı avukat berk sürücü sunumuyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. 20 Haziran da odamızın ABİGEM DM aracılığıyla düzenlediği personele yönelik öz farkındalık eğitimi eğitmen Tuba Karagöz Sever’in sunumuyla odamızda gerçekleşti. 23 Haziran da odamız 9. Ve 3. Meslek komitesinin toplantılarını gerçekleştirdik. Aynı gün, Covid-19 salgını nedeniyle il hıfzıssıhha kurulu tarafından salgının yayılmasını önlemek amacıyla, Yo¨netim Kurulu Bas¸kan Yardımcımız Ümit Ülgen, Meclis Üyemiz Hasan Arslan, Yo¨netim Kurulu Üyemiz Murat Saydam, Oda Sicil ve Sanayi Mu¨du¨ru¨mu¨z Yasin Go¨c¸men, Du¨zce Valiligˆi tarafından olus¸turulan denetleme kurulunca odamıza verilmiş¸ olan görevler çerçevesinde bulunan firmalardan TR Mekatronik A.Ş Plastik A.Ş ve M.T - Reklam A.Ş funny pazarlama a.s¸, Sarsılmaz Silah A.Ş firmalarını ziyaret etti. 24 Haziran da odamız 2. Meslek komitesinin toplantılarını gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında mizanlar ve 2020 yılı gelir gider hesapları Meclis Üyeleri tarafından görüşüldü.