Haberler TOBB, Türkiye’nin Sesi, Milletimizin Gücüdür
  • 26.08.2020

TOBB, Türkiye’nin Sesi, Milletimizin Gücüdür

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, geçtiğimiz günlerde Giresun’da yaşanan sel felaketi ve ardından ulusal bir kanalda yayınlanan bir programda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na yöneltilen mesnetsiz atıf dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, geçtiğimiz günlerde Giresun’da yaşanan sel felaketi ve ardından ulusal bir kanalda yayınlanan bir programda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na yöneltilen mesnetsiz atıf dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Şahin açıklamasında; “Ülke sanayisinin ve ticaretinin yegane sesi, çatı birliği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, değerli başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde ülkemizin her meselesine büyük hassasiyetle eğilen, hızlı örgütlenme ile birçok alanda hızlı müdahalelerde bulunan ve hem kamuoyunun hem de devletin rahat nefes almasına vesile olan 1.5 milyonluk dev bir ailedir. Ailemiz sadece ekonomik meselelerde değil hemen her konuda birlikte hareket etme kültürüne sahip, tek ses tek nefes olma başarısını sağlayan bir organizasyon olma özelliğindedir. Gazetecinin bahsettiği elini taşın altına koyma tabiri, Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çabalarının yanında hafif kalmaktadır. Evet hem Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu hem de 365 oda ve borsa mensupları elini değil tüm benliğini taşın altına koymaktadır. Bizler Düzce’de bu duruma en yakından şahit olan bir kurum olarak gerek Akçakoca ilçemizde yaşanan sel felaketinde esnafımıza sağlanan ayrıcalıklar gerekse pandemi döneminde devletin tüm kademeleriyle yapılan birebir temaslar sayesinde hem üyelerimiz hem de vatandaşlarımız için atılan büyük adımlar konuyu yeterinde açıklamaya yetmektedir. Bir organizasyon düşünün ki Elazığ depreminden saatler sonra acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan onlarca tırı bölgeye başarıyla sevk etsin, yine bir organizasyon düşünün ki selde mağdur olan üyelerinin ödemelerinde kolaylık sağlasın. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, zamanının çok büyük bir kısmını memleket meselelerine ve 1.5 milyon üyesinin beklentilerine ayırmaktadır. 365 Oda ve Borsa ile birlikte çok ciddi ekonomik gücü temsil eden TOBB, gerek sosyal destekler konusunda, gerek ülke eğitim sistemine katkı konusunda, gerekse maddi ve ayni yardımlar noktasında erişilemez bir gayretle milletinin her daim yanında yer almaktadır. Kullandıkları sosyal medya platformunda kısa bir araştırma yaparak tüm çalışmalarımıza kendileri de şahitlik edebilecekken sırf gündem olabilmek adına yapılan bu yersiz paylaşım dolayısıyla ilgili gazeteci fazlasıyla amacına ulaşmış olsa gerek. Dünyanın hiçbir organizasyonunda bulunamayacak derecede birlik ve beraberliğin olduğu TOBB çatısı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletinin hizmetkarı olmaya devam edecektir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye’nin Sesi, Milletimizin Gücüdür” ifadelerini kullandı.