Meslek Komiteleri Haberleri Tekstil Ürünleri Komitesi’nden Zübeyde Hanım Meslek Lisesi’ne Ziyaret
  • 10.11.2020

Tekstil Ürünleri Komitesi’nden Zübeyde Hanım Meslek Lisesi’ne Ziyaret

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi (Tekstil Ürünleri Üretim, Perakende ve Toptan Satış) üyeleri, ilimizde faaliyetlerini sürdüren Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek ortak çalışma alanları hakkında incelemelerde bulundular.

Ziyaret programına Meslek Komitesi Başkanı Mutlu Kayan, Meclis Üyeleri Hayati Eğilmez ve Emre Durmazoğlu ile Meslek Komitesi üyeleri katıldılar. Ziyaret programında; Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım bölümündeki tekstil makinalarının Realkom A.Ş’nin destekleriyle bakım ve onarım işlemleri yapılması, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte DÜBİT Merkez Laboratuarının ziyaret edilerek prototipleme, tasarım, model oluşturma ve kodlama birimlerinin tanıtılması, bilimin sanayiye erişimini kolaylaştırıcı faaliyetlerde ortak hareket etme konuları gündeme geldi. Ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü, Düzce TSO ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında yapılması planlanan protokol ile, öğrencilere stajda öncelik ve sektöre vasıflı eleman kazandırmak sektör alt yapısını güçlendirmek, istihdamda ayrıcalık gibi avantajların da sağlanması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, Okulda tasarımı yapılan ve üretilen ürünlerin elektronik ortamda satışı ile ilgili 7. Meslek Grubu üyelerimizden Gürler Global (Bebegen) firmasının yetkilisi Ömer Gürler’in Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine şirket kurma konusunda yardımcı olması ve stajyer öğrenci istihdamını arttırmayı hedefliyor.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın son yıllarda eğitim alanında yapmış olduğu olumlu hamleler sonucunda Meslek Liselerinin tercih edilebilirlik sıralamalarında üst seviyelere ulaştığını belirten Komite Üyeleri, yeni hedeflerinin Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de diğer proje okulları gibi üst seviyelere erişmesini sağlamak olduğunu ifade ettiler.