Eğitim Haberleri Düzce Drone Ehliyeti Eğitimi
  • 20.11.2020

Düzce Drone Ehliyeti Eğitimi

İHA0 -İHA1 Ticari Pilot Eğitimi son başvuru tarihi 27 Kasım 2020 saat 13:00'dır.
Eğitim Tarihi : 01-04 Aralık 2020 Salı
Eğitim Saati : 09:00
Eğitmenler : Ogan Keskin & Cihan Altıer
Eğitim Ücreti : 1.000 TL

Serbay Akademi, Rudder Havacılık ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile hazırlanacak Düzce Drone Ehliyeti Eğitimi 01-04 Aralık 2020 (Salı) günü 09:00'da düzenecek eğitimimizin detayları aşağıda verilmiştir. Katılımlarınızı bekleriz.

ÖN BAŞVURU FORMU

Serbay Akademi ile sizi IHA0 ve IHA1 ehliyetine kavuşturuyoruz. İnsanlı veya İnsansız hava aracı gözetmeksizin verilen, ilgili hava aracını kapsayan teorik temel havacılık eğitimdir.

İHA1 - Havacılık Eğitimin Amacı:

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü - İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatnamesi 21/04/2016 tarih ve 52217814-010.07/E.226 sayılı yayınına İHA0 ve İHA1 kategorisindeki hava araçlarını ticari amaçla kullanacak pilotlar, İHA sisteminin üreticisi, yetkili temsilcisi, üniversiteler, teknolojik araştırma geliştirme çalışması yapan merkezler veya Genel Müdürlük tarafından yetkilendirilmiş Uçuş Eğitim Organizasyonları tarafından verilen eğitimleri görmüş ve sertifika almaya hak kazanmış olmaları gerekmektedir. Bu eğitimleri tamamlayan adaylar ticari olarak uçuş yapabileceğine dair lisans almaya hak kazanır.

Eğitimler için gerekli belgeler:

1- Vesikalık fotoğraf (2 adet)

2- Kimlik fotokopisi (İHA eğitimi amacıyla verilmiştir notu düşülebilir.)

3- Adli Sicil Kaydı (E-Devlet üzerinden alınabilir.)

4- İkametgah (Yerleşim Yeri Belgesi – E-Devlet üzerinden alınabilir.)

5- Sağlık Raporu. ( Aile hekiminden veya Kurum doktorundan alınabilir. ARAÇ KULLANABİLİR ibareli. )

Eğitim İçeriği:

1-  İHA Tanıtım,

2-  Hava Hukuku ve Sözleşmeler,

3-  Hava Aracı, Uçuş Dinamiği ve Uçuş Prensipleri,

4-  Meteoroloji,

5-  ATC Usulleri ve Havacılık Frezyolojisi,

6-  Seyrüsefer ve Operasyon,

7-  Kumanda Edilebilir Sistemler,

8-  İtki Sistemleri,

9-  Aviyonik Sistemler,

10- Bakım ve Onarım

11- Ülkemizde Resmi Kurumlar Tarafından Kullanılan İHA’lar

12- İHA Uçuş Karakteristikleri

13- DRONE Kumanda Ayarları, Drone ile uçuş, Uçuş sırasında karşılaşılan sorunlar.

( Standart eğitim 4 rotorlu ( quadcopter ) ile verilmektedir. )

14- Drone savar nedir? Çeşitleri

Eğitimin Süresi:

İHA1; 14 dersten oluşmakta, 4 gün sürmektedir.

Eğitim Ücretleri:

İHA1 – 1.000 TL ( TEORİK EĞİTİM + PRATİK / TEMEL UÇUŞ EĞİTİMİ DAHİLDİR. )

Eğitim sonunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Onaylı İHA Ticari Pilot Eğitim Sertifikası düzenlenecektir.

Eğitime Kimler Katılmalı:

• İnsansız Hava Araçlarını kullanacak olan İHA Pilot Adayları,
  • Hava araçlarını kullanacak olan kişiler/İHA Pilotları ve SHGM talimatnamesi: Madde 4 / i bendine göre “İHA gözlemcisi: İnsansız hava aracını görsel olarak izleyecek ve uçuşun yürütülmesinde pilota yardımcı olması için işletici tarafından belirlenen kişi.” ‘ler katılmalıdır.

ÖN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ....

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BİLGİLENDİRME FORMU VE TAAHHÜTNAME İÇİN TIKLAYININIZ

IHA0_EGİTİM TAAHHUTNAMESİ İÇİN TIKLAYINIZ