Eğitim Haberleri Sınır Ötesi Ticaret-Sınırsız E-İhracat Eğitimi Tamamlandı
  • 18.01.2021

Sınır Ötesi Ticaret-Sınırsız E-İhracat Eğitimi Tamamlandı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Tradevalley.com’un işbirliğiyle düzenlenen Sınır Ötesi Ticaret-Sınırsız E-İhracat Eğitimi Tamamlandı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Tradevalley.com’un işbirliğiyle düzenlenen Sınır Ötesi Ticaret-Sınırsız E-İhracat Eğitimi Tamamlandı.

Pandemi dolayısıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Eğitim programının açılış konuşmasını Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin yaptı. Şahin; “Değerli katılımcılar, bildiğiniz üzere içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisi dolayısıyla birçok alanda yaptığımız toplantılarımızı çevrim içi sistemlere taşıdık. Bugün de dünyada trend olan elektronik ticaret ve elektronik ihracat konularını konuşmak üzere bir araya geldik. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak konusunda uzman kişileri, üyelerimiz ve paydaşlarımızla bir araya getirerek iş süreçlerini geliştirmelerine destek olmaya gayret ediyoruz.

Pandemi döneminden önceki konuşmalarımda birçok kez değindiğim bir konu vardı. Mesleklerin ve iş kollarının değişeceğini, bazı mesleklerin önümüzdeki 5 yıl içinde yok olacağını, yerlerine yepyeni kavramlar ve çalışma şekillerinin geleceğini söylüyordum.

Yaşadığımız pandemi süreci, değişimi ve gelişimi hızlandırdı. Daha önce yüz yüze gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizi, iş toplantılarımızı ve hatta yönetim toplantılarımızı dijital ortamlarda yapar hale geldik.

Sanal fuarlar, sanal Pazar yerleri, global ölçekli sanal pazarlar ve daha birçok kavram öngörülen süreden çok daha önce hayatımıza girmiş oldu. Gelişen süreç içerisinde ülkeler de ticaret anlayışlarını ve gümrükleme kavramlarını mecburi olarak değiştirmek ve güncellemek zorunda kaldı. Değişim hızla devam ediyor.

Peki biz Türkiye olarak bu değişim ve gelişimin neresinde olacağız?

Ülke olarak girişimciliği seven, cesaretli ve kabiliyetli bir ülkeyiz. Genç nüfusu yüksek, iş gücü kalitesi ve çeşitliliği olan, üretim kapasitesi geliştirilebilir ve daha da önemlisi popüler 3 lojistik sistemine de aşina bir ülkeyiz. Devletimizin son gelişmeler ışığında almış olduğu ihracata yönelik tedbirler ve geliştirmeler sayesinde de girişimcilerimizin önü hayli açık. 15 bin Avro veya 30 bin Amerikan Dolarına kadar olan ihracat kalemlerinden vergi alınmıyor. Bu KOBİ düzeyindeki ihracatçılarımız için çok büyük bir gelişme. Global pazarlardaki rakipleri gibi KOBİ’lerimiz de ürünlerini nihai tüketicisine aracısız ve güvenle ulaştırabilecek.

Bugünkü kıymetli misafirimiz Güçlü İnalmak bey, siz değerli katılımcılarımıza Sınır Ötesi Ticaret ve Sınırsız E-İhracat konularında çok değerli bilgiler aktaracak” ifadelerini kullandı.

Tuncay Şahin’in ardından konuşan Tradevalley.com Satış ve İş Geliştirme Direktörü Güçlü İnalmak, yeni ticari trendler, e ihracat yöntemleri, B2B ve B2C ticaret yönetimi ile yenilenen yönetmelikler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. İnalmak, programın son bölümünde tradevalley.com portalı ve çalışma esasları hakkında da açıklamalar yaptı.