Tuncay Şahin Darülaceze'yi ziyaret etti
  • 23.01.2020

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin Darülaceze'yi ziyaret etti.

Bişkek Valisi Altynbek Namazaliev’den odamıza ziyaret
  • 23.01.2020

Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Valisi Altynbek Namazaliev ve beraberindeki heyet odamızı ziyaret ederek Kazakistan’da yatırımı bulunan ve yatırım yapmayı planlayan Düzceli iş insanlarıyla bir araya geldi.

Uluslararası Projemizin Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 14.01.2020

Düzce Üniversitesi ile işbirliğimiz dahilinde yürütülen Erasmus + Programı kapsamındaki “VOCATIONAL-WEB-LEAP: An Open Source e-Learning Platform for Training Vocational Students, Apprentices and Graduates on Web Design and Development” (Mesleki eğitim öğrencileri, stajyerler ve öğrenciler için açık kaynak kodlu web dizaynı geliştirilmesi için E öğrenme platformu)adlı projemizin açılış toplantısı FB Topuk Yaylası Serkan Acar tesislerinde gerçekleştirildi.

Düzce’deki KOBİ’lere İhtiyaç Analizi Yapılması Projesi
  • 14.01.2020

Odamız ile Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında hazırlanan ’’Düzce Kobi’lerinin İhtiyaç Analizlerinin Yapılması ve Danışmanlık Hizmetlerinin Sağlanması Projesi’’ Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından destek almış olup proje kapsamında açılış toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantı projeye katılımcı 12 firma temsilcisi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantının ilk oturumu Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında, ikinci oturumu ise Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilmiştir.

Sigorta Acentelerine Önemli Duyuru
  • 13.01.2020

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 20 Ocak 2020 tarihi itibariyle 2 Faktörlü doğrulama uygulamasına geçiş yapacaktır. Belirtilen tarih itibariyle, admin kullanıcısına (sbm_LEVHA KAYIT NO) cep telefonu numarasını tanımlamayan sigorta acenteleri SBM sistemleri üzerinden kullanıcı tanımlama işlemlerini (kullanıcı ekleme, silme, kullanıcı tel ve e-posta değişiklikleri) yapamayacaklardır.

Düzce TSO Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
  • 11.01.2020

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Düzce’de faaliyet gösteren basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

SAYISAL TAKOGRAFLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
  • 10.01.2020

10.01.2020 tarihli Resmi Gazete’nin 10. Maddesinde; Yetki belgesi sahiplerinin, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verilerini, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivleme ve bu veriyi takip eden ay Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine gönderme zorunluluklarının uluslararası taşıma yapan yetki belgesi sahipleri için 1.1.2021 tarihine kadar, yurt içi taşıma yapan yetki belgesi sahipleri için ise 1.1.2024 tarihine ertelendiği hükmüne yer verilmiştir.

KAMUOYUNA
  • 9.01.2020

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak, her dönem Düzce ve bölge meselelerinin çözümüne pozitif katkılar sağladık.

Dijital Takograf ile ilgili önemli duyuru
  • 9.01.2020

9 Ocak 2020 tarih ve 31003 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Takograf Cihazlarının Muayene ve Damgalama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hükmü uyarınca 12/1/2012 tarihli ve 28171 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Takograf Cihazları Muayene ve Damgalama Yönetmeliğinin geçici 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde düzenlemeye gidilmiş olup, buna göre;

Aynı Denizin Çocukları Kültür Müdürlüğünde
  • 8.01.2020

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje okulu olan Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de dahil olduğu, Karadeniz çevresinde ülkemizden birçok şehirden okulların yer aldığı, aynı zamanda Bulgaristan, Romanya ve Ukrayna’dan da okulların ortak yürüttüğü bir proje olan "Children of the Same Sea"(Aynı Denizin Çocukları) eTwining Projesi kapsamında Düzce İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Resul Taştan ziyaret edildi.

SAYISAL TAKOGRAF İLE İLGİLİ TAŞIMACILARIMIZA DUYURU
  • 8.01.2020

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 40. Maddesinin 31. Fıkrası gereğince; yetki belgesi sahipleri, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtlarının sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivlemek ve bu veriyi, en geç takip eden ayın sonuna kadar Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine (TOBB) göndermek zorundadır. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine her taşıt için 2 uyarma verilmesi uygulamasına 1/1/2020 itibariyle başlanılacaktır.

U-ETDS ve Sayısal Takograf Veri Analizi Projesi Duyurusu
  • 8.01.2020

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından U-ETDS ve Sayısal Takograf Veri Analizi Projesi kapsamında 03.01.2020 tarihinde yapılan basın açıklaması aşağıda sunulmaktadır.

Proje Okulumuz İlk Protokolünü Realkom İle Yaptı
  • 6.01.2020

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürütme kurulunda yer aldığı Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mezuniyet sonrası öğrencilerine istihdamı noktasında öncelik tanınması konusunda Düzce’de faaliyetlerini sürdüren Realkom Tekstil A.Ş ile protokol imzaladı.