KURUMSAL ONLİNE İŞLEMLER TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL BELGELER MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARET PROJE OFİSİ FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce TSO Tanıtım Filmi Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri
Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu
Online Belge Hizmetleri Aidat Ödemeleri
Ticaret Sicili İşlem Evrakları NACE Kodları İçin Tıklayınız
İş Makineleri Tescil K Belgeleri İşlemleri Sayısal Takograf Sistemi
Dış Ticaret / İhracat Dolaşım Belgeleri Fatura (Invoice) Onayı Fuarlar İhracat Rakamları
2018 Yılı İhracat Değerlendirme Raporu Hedef ve Öncelikli Ülkeler, Ülke Raporları ve Hedef Pazar Araştırması Vize Referans Yazısı
Proje Ortağı Olunan Programlar Tamamlanan Projeler Yürütülmekte Olan Projeler Diğer Destek ve Teşvikler
Proje Bazlı Raporlar Projelerimize Ait Web Siteleri Proje Takip Listesi
Düzce TSO KYS Eğitim Videoları
AB ÜLKELERİNE İHRACATTA YAŞANAN ZORLUKLAR
1.11.2019 15:55:00
Türkiye -AB İş Diyaloğu Projesi kapsamında AB tarafından finanse edilen Düzce’de faaliyet gösteren metal-makine ve otomotiv sektörüne yönelik olarak ‘’AB ülkelerine ihracatta yaşanan zorluklar’’ adlı çalıştay Düzce Turan Otelde gerçekleştirildi.

Firma temsilcileri, Düzce Ticaret ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin’in ev sahipliği yaptığı çalıştay iki oturumda tamamlandı. Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, tüm ihracatımızın neredeyse yüzde 50’ sinin AB ülkelerine yapılmakta olduğunu, 2018 yılında AB ülkelerine yapılan ihracatın 84 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, Avrupa Birliği’nin en büyük ticari partnerimiz olduğu ve yanı başımızda bulunan bu dev pazara çok önem vermemiz gerektiğini söyledi. Şahin, mutlaka yüksek katma değerli ihraç kalemlerimizin ihracattan aldığı payı yükseltmek, dijital dönüşümü de tamamlayarak üretim süreçlerini iyileştirmek zorunda olduğumuzu, Almanya’nın Sanayi 4.0, Japonya’nın Sanayi 5.0’ı konuştuğu, yapay zeka, arttırılmış gerçeklik ve akıllı fabrikaların tartışıldığı bir dönemde, bu kavramlara uzak kalmanın rekabet gücümüzü ciddi şekilde zayıflatacağını, başarı anahtarının üretmek, ürettiğine değer katmak ve ihraç etmek olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından TOBB TEBD Proje Koordinatörü Burcu ATILGAN, Türkiye -AB İş Diyaloğu Projesi’nin amaçlarını ve yürütülen faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı.

Daha sonra Akredite Kobi Danışmanı, Kıdemli AB Proje uzmanı Bülent YÜCE’nin sunumları ve anlatımları ile program devam etti. Bülent Yüce, AB Ülkelerine İhracatta Karşılaşılan Engeller, Bir KOBİ İçin ihracat Yol Haritası, İnternet Pazar Araştırmasıyla Hedef Ülke Belirleme ve Müşteri Bulma Metodolojisi, KOBİ’lerin Bireysel Gelişimleri için Öneriler ve Sektörünün Gelişimi İçin Öneriler başlıklı konular hakkında bilgilendirme yaptı.