KURUMSAL TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL BELGELER MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARET PROJE OFİSİ FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri
Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu
Ticaret Sicili İşlem Evrakları NACE Kodları İçin Tıklayınız
Düzce Tanıtım Rehberi İş Makineleri Tescil K Belgeleri İşlemleri Sayısal Takograf Sistemi
Dış Ticaret / İhracat Dolaşım Belgeleri Fatura (Invoice) Onayı Fuarlar İhracat Rakamları
Hedef ve Öncelikli Ülkeler, Ülke Raporları ve Hedef Pazar Araştırması Vize Referans Yazısı
Düzce TSO Dubrovnik Temasları
17.11.2014 15:28:00
Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, Düzce Valisi Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve bazı bürokratlarla birlikte Düzce’nin Turizm alanındaki kardeş şehri olan Hırvatistan’ın Dubrovnik kentine resmi ziyarette bulundu.

MARKA tarafından organize edilen ziyaretin ilk gününde Dubrovnik Turizm yetkilileri, Turizm Bakanlığı temsilcileri, Dubrovnik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Dubrovnik Esnaf Odaları Başkanı ile bir araya gelen Fahri Çakır, kent ile alakalı olarak bilgiler aldı. Altyapı çalışmaları, ticari hayat ve ithalat bilgilerini alan Düzce TSO Başkanı Çakır, özellikle inşaat malzemeleri tedariği ve kereste tedariği anlamında Düzce’nin üs olduğunu, bu konularla ilgilenen işadamlarının Düzce’ye gelerek gerekli bağlantıları kurabileceklerini söyledi.

Ziyaret hakkında konuşan Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır; Avrupa’nın göz bebeği turistik alanlarından biri olan Dubrovnik’in ticari olarak birçok ihtiyacı olduğunu, bu açıkları Düzce’deki işadamlarının rahatlıkla karşılayabileceğini ifade etti. Çakır, “Özellikle inşaat alanında önemli açıkları var. Teknik ve planlama açısından önemli sorunlar yaşıyorlar. Hem müteahhitlik hem de malzeme tedariği konusunda kendilerine yardımcı olabileceğimizi ifade ettik. Düzce’ye davet ettik. Davetimiz kabul gördü. Önümüzdeki süreçte Dubrovnik’ten gelecek olan işadamlarıyla birlikte Düzce’de görüşmeler olacak. Düzce’nin ihracatına yönelik olarak önemli hamleler yaşanabilir” dedi.

Dubrovnik ziyaretinin hayli verimli ve dolu geçtiğini belirten Başkan Fahri Çakır, Düzce’nin Dubrovnik’ten Turizm alanında öğrenebileceği bazı noktalar olduğunu ifade etti.

Dubrovnik’ten gelecek olan temsilci ve işadamlarının programının Temmuz ayı içerisinde netleşeceği ifade edildi.