KURUMSAL ONLİNE İŞLEMLER TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL BELGELER MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARET PROJE OFİSİ FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce TSO Tanıtım Filmi Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri
Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu
Online Belge Hizmetleri Aidat Ödemeleri
Ticaret Sicili İşlem Evrakları NACE Kodları İçin Tıklayınız
İş Makineleri Tescil K Belgeleri İşlemleri Sayısal Takograf Sistemi
Dış Ticaret / İhracat Dolaşım Belgeleri Fatura (Invoice) Onayı Fuarlar İhracat Rakamları
İkili Oda Forumlarına Üyelik 2018 Yılı İhracat Değerlendirme Raporu Hedef ve Öncelikli Ülkeler, Ülke Raporları ve Hedef Pazar Araştırması Vize Referans Yazısı
Proje Ortağı Olunan Programlar Tamamlanan Projeler Yürütülmekte Olan Projeler Diğer Destek ve Teşvikler
Proje Bazlı Raporlar Projelerimize Ait Web Siteleri Proje Takip Listesi
Düzce TSO KYS Eğitim Videoları
Söz Üyemizde Etkinliği Gerçekleştirdi
20.5.2020 14:30:00
Pandemi ve Pandeminin ekonomiye olan etkilerini gündeme taşımak amacıyla, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik olarak video konferans yöntemiyle Söz Üyemizde etkinliği gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, yaşanan süreçle ilgili olarak kamunun aldığı önlemlerle birlikte özel sektörün kamudan birçok beklentisinin oluştuğunu, bu sorunları da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde ilgili bakanlıklarla sürekli istişarelerde bulunulduğunu ifade etti.

Şahin, ekonomide bu güne kadar hayata geçen yenilikleri katılımcılara aktardıktan sonra, halen takip edilen ve hayata geçirilmesi beklenen talepler hakkında da bilgiler verdi. Şahin; Mücbir sebep kapsamının genişletilmesi, Kamudan alacakların (nakden veya tahville) ödenmesi, Hem mülk sahipleri hem de kiracılar için kira desteği, Kira ve Emlaktan Stopaj Vergilerinin bir yıl alınmaması, Peşin vergi uygulamasının 2020’de kaldırılması, Ticari araçlara 2020 yılında MTV uygulanmaması, Vergi-SGK denetimlere geçici süreyle ara verilmesi, Normalleşme süreci sonrası biriken/ertelenen vergi-SGK ödemeleri için vadelendirme-yapılandırma, Normalleşmeyle birlikte sektörlerin canlandırılması için vergi indirimleri (otomotiv, beyaz eşya, mobilya v.b), Kısa çalışma ödeneği kapsamının genişletilmesi, Covid-19’un iş kazası kapsamında olmaması, Talebi artan sektörler için esnek çalışma ve geçici iş ilişkisinin önünün açılması, Sanayide ve ticarette elektrik ve doğalgaz faturalarının ertelenmesi, E-Haciz işlemlerinin ertelenmesi, THY kargo ücretlerinde indirim, Serbest çalışan şoförlere (kamyon, otobüs, servis, dolmuş, taksi v.b) doğrudan gelir desteği yapılması veya ÖTV’siz akaryakıt sağlanması.
Karayolları Taşımacılık Yetki Belgelerinin yeniden verilebilmesi konusunda Ulaştırma Bakanlığından ilgili açıklama beklenmektedir. Sermaye şirketlerinde 30 Eylül 2020 tarihine kadar 2019 yılı net dönem karının en fazla %25’i dağıtılabilecek.

-             Geçmiş yıl karları ve serbest yedek akçeler dağıtılamayacak

-             İstisnaları Ticaret Bakanlığı belirleyebilecek.

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından satış fiyatında fahiş artış yapılamayacak ve serbest rekabeti
bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulmayacak.

-             Düzenleme, denetim, inceleme ve idari para cezalarında 13 üyeli “Haksız fiyat değerlendirme kurulu” yetkili olacak.

-             Kurulda özel sektörden TOBB ve TESK yer alacak” ifadelerini kullandı.

Programın ilerleyen bölümlerinde katılım sağlayan üyelerin sorularını da dinleyen Tuncay Şahin, yapılacak ilk değerlendirme toplantısında konuları TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na aktaracağını da sözlerine ekledi.