KURUMSAL TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL DİĞER HİZMETLER FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce Tanıtım Rehberi Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu
Oda Tanıtım İngilizce İhracatçı Firmalar Listesi Our Legislation
Sigortacılık Haftası Mesajları
27.5.2019 14:25:00
İçinde bulunduğumuz Sigortacılık Haftası dolayısıyla Düzce TSO Sigortacılık, Finans, Emlakçılık Meslek Komitesi Başkanı Metin Koç ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyesi Selim Koçak birer açıklama yaptılar.

Düzce TSO Sigortacılık, Finans, Emlakçılık Meslek Komitesi Başkanı Metin Koç mesajında; “Sigorta ekonominin içinde varlıklarımızın korunması açısından önemli bir yapıdır.

İnsanların, beklenmedik doğal afet veya olası risklerin gerçekleşmesi sonucunda yaşam konforlarını kaybetmemeleri açısından önem arz etmektedir. Bu konuda bölgemizin de üzücü tecrübeleri vardır. Günümüzde iklim değişiklikleri neticesinde karşılaşılan riskler sigorta ihtiyacını tüm dünyada çok daha fazla hissettirmektedir. Sigorta şirketlerimizin, acentelerimizin, insanları bilgi ve bilinçlendirmeye yönelik çalışmaları devam etmektedir. Bu konuda otoritenin de okullarda ders ve kamuya bilgilendirme olarak desteklemesi önemlidir.

Bu vesile ile acentelerimizin, sigortalılarımızın ve tüm sigorta camiasının Sigorta Haftasını kutluyor, sıhhat, afiyet, bolluk ve bereket dolu hasarsız günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyesi Selim Koçak ise; “İnsanlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için, karşı karşıya oldukları risklerin sigortalanması gerekmektedir. Ancak gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ülkemizde bu oran çok düşük kalmaktadır.

Ülkemizde sigorta sektörünün yeterince gelişmemesinin sebeplerinden biriside sigorta bilincinin ve tanıtımının yetersiz olmasıdır. Bu nedenle hazine müsteşarlığı 2009 yılında almış olduğu bir kararla Mayıs ayının son haftasını sigortacılık haftası olarak belirlemiştir. Bu sene de 27 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayan hafta, 2 Haziran Pazar günü sona erecektir. Hafta kapsamında ülke genelinde toplantılar, reklamlar, tanıtıcı broşürler, yazılı - görsel ve sosyal medyada bilgilendirici etkinlikler düzenlenmektedir. Sigortalı yaşam sağlıklı, huzurlu ve güvenceli yaşamdır diyerek, Sigorta hakkında bilgi almak ve ihtiyacınız olan en uygun poliçeyi tespit etmek için herkesi, sektörün en büyük ve önemli dağıtım kanalı olan sigorta acentelerine davet ediyoruz. Sigortacılık haftası sigorta sektörüne ve tüm vatandaşlarınıza kutlu olsun” dedi.