KURUMSAL ONLİNE İŞLEMLER TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL BELGELER MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARET PROJE OFİSİ FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce TSO Tanıtım Filmi Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri
Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu
Online Belge Hizmetleri Aidat Ödemeleri
Ticaret Sicili İşlem Evrakları NACE Kodları İçin Tıklayınız
İş Makineleri Tescil K Belgeleri İşlemleri Sayısal Takograf Sistemi
Dış Ticaret İthalat İhracat Dolaşım Belgeleri Fatura (Invoice) Onayı Fuarlar İhracat Rakamları
2019 Yılı İhracat Değerlendirme Raporu 2018 Yılı İhracat Değerlendirme Raporu İkili Oda Forumlarına Üyelik Ülke Raporları, Hedef Pazar Araştırması ve Hedef ve Öncelikli Ülkeler Vize Referans Yazısı
"KOLAY İHRACAT PLATFORMU" Destek ve Teşvikler "YATIRIMA DESTEK" İhracatçı Pasaportu Yurtdışı Teşkilkatı ve Ataşelikler Müşavire Danışın
Proje Ortağı Olunan Programlar Tamamlanan Projeler Yürütülmekte Olan Projeler Diğer Destek ve Teşvikler
Proje Bazlı Raporlar Projelerimize Ait Web Siteleri Proje Takip Listesi
Düzce TSO KYS Eğitim Videoları
D2, D4 Yetki Belgeleri ve S Plaka toplantısı odamızda gerçekleştirildi
29.01.2020 16:42:00
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 11. Meslek Grubu’nda yer alan Öğrenci ve Personel Taşımacılığı, Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı ve Şehir İçi Yolcu Taşımacılığı yapan üyeler ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yetkilileri, Düzce TSO Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Yeni yayınlanan yönetmelikler ve gelen yükümlülüklerin 2 Şubat’ta devreye girecek olması ve ilgili üyelerin belgelendirmeler ile uygulanan cezai yaptırımlar konusunda yaşadıkları sıkıntıların çözüm yollarının aranması amacıyla düzenlenen toplantıya Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli, 11. Meslek Komitesi Başkanı İsa Üçüncüoğlu, Düzce Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Bülent Özbakır, Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürü Kürşat Kaya, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Yetkilisi Hakan Kutupoğlu, İl Jandarma Alay Komutanlığı Trafik Şube Yetkilisi Jandarma Kıdemli Başçavuş Tansu Özdemir ve çok sayıda üye katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli, “Ulaştırma bakanlığının 08-01-2018 tarihli resmi gazetede yayınlanan karayolu taşıma yönetmeliği kapsamında, bakanlığımızın ilgili bölge müdürlüğü tarafından verilen yolcu taşıma kapsamında D-2, D-4 belgeleri ve Düzce Belediyesi tarafından ihalesi yapılan S Plakalar ile ilgili olarak son zamanlarda yaşanan gelişmeler dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz istişare toplantımıza hoş geldiniz.

Ulaşım sektörü kamusal yaptırımların ve belgelendirmelerin en yoğun olduğu sektörlerden biri. Gerek araçlarımız, gerekse araçlarımızı kullanan şoför arkadaşlarımızın birçok belgeye sahip olması gerekiyor.

D Yetki belgesi: Ticari amaçla otobüs ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.

D2 Yetki belgesi: Belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre 'arızi' sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara, Önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına götürmek ve/veya getirmek suretiyle mekik sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara verilir.

D4 Bu Yönetmeliğe göre düzenlenecek D4 yetki belgesi talep edenlerin;

a- İliçi taşımalarda; talep sahibinin merkezi adresinin bulunduğu ilin İl Trafik Komisyonundan alınacak D4 yetki belgesi düzenlenmesinin o ildeki mevcut arz/talep dengesi ve taşıma düzeni bakımından bir sakıncası olmadığına dair İl Trafik Komisyonu kararını Bakanlığa sunmaları,

b-Yüz kilometreye kadar şehirlerarası taşımalarda; ilgili illerden alınacak, D4 yetki belgesi düzenlenmesinin o illerdeki mevcut arz/talep dengesi ve taşıma düzeni bakımından bir sakıncası olmadığına dair ilgili İl Trafik Komisyonu veya UKOME kararlarını (bu illerden birinin veya her ikisinin il sınırları ile belediye sınırları aynı/çakışık olan bir il veya iller olması halinde ise ilgili büyükşehir belediyesi/belediyeleri UKOME kararlarını) Bakanlığa sunması ve Bakanlığa sunulacak kararlarda, düzenlenecek D4 yetki belgesi için kullandırılacak taşıma hatları ve taşıma güzergahları ile taşıt belgesine kaydedilecek taşıtların sayısı ve koltuk kapasitelerinin belirtilmesi, şarttır.

Yine bu belgelere ek olarak 2016 yılı ocak ayında Düzce Belediyesi tarafından yapılan ihale ile zorunlu hale gelen S plaka Personel ve Öğrenci taşımacılığı yapan üyelerimiz için gerekli hale getirilmişti.

Bugün bu belgeler, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Belediye diğer kamu kurumlarının yaptırımları ile yaşadığımız diğer sorunlar hakkında bu kurum temsilcilerinin katılımı ile istişare toplantımızı gerçekleştireceğiz.

Sorunlarımızı dikkatle not alacağız. İlgili kurumlarla istişareler yaparak sorunlarımızın çözülmesi için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Düzce Belediyesi ve üyelerin sorularının yanıtlandığı toplantı, soru cevap kısmının ardından sona erdi.