KURUMSAL ONLİNE İŞLEMLER TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL BELGELER MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARET PROJE OFİSİ FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce TSO Tanıtım Filmi Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri
Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu
Online Belge Hizmetleri Aidat Ödemeleri
Ticaret Sicili İşlem Evrakları NACE Kodları İçin Tıklayınız
İş Makineleri Tescil K Belgeleri İşlemleri Sayısal Takograf Sistemi
Dış Ticaret / İhracat Dolaşım Belgeleri Fatura (Invoice) Onayı Fuarlar İhracat Rakamları
2018 Yılı İhracat Değerlendirme Raporu Hedef ve Öncelikli Ülkeler, Ülke Raporları ve Hedef Pazar Araştırması Vize Referans Yazısı
Proje Ortağı Olunan Programlar Tamamlanan Projeler Yürütülmekte Olan Projeler Diğer Destek ve Teşvikler
Proje Bazlı Raporlar Projelerimize Ait Web Siteleri Proje Takip Listesi
Düzce TSO KYS Eğitim Videoları
Hızlı Tren Toplantısı Odamızda Düzenlendi
30.1.2020 10:19:00
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ve Düzce Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen “Ankara- İstanbul Arası Yüksek Hızlı Tren” isimli toplantı Düzce TSO toplantı salonunda düzenlendi.

Gerçekleşen toplantıya, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Meclis Başkanı Ahmet Dertli, DÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Ayhan Şamandar, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Üyeleri ve çok sayıda misafir katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli; “Yüksek Hızlı Tren, modern dünyanın toplu taşıma konusundaki can damarlarından biri. Şehirler arası seyahatlerde ileri seviye ülkelerde en yaygın ulaşım aracı olan Yüksek Hızlı Tren konusunda ülkemizde de son yıllarda önemli çalışmalar yapılmakta. Yakın zamanda açıklanması beklenen İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren güzergahının ilimizden de geçecek şekilde revize edilmesi, bu büyük hizmetin ilimize ve bölgemize de kazandırılması gerekliliği ortadadır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, bu konuyu yayabildiğimiz kadar çok yaymamız gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. “şeklinde konuştu

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar “Ankara-Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-Gebze-İstanbul Güzergahı YHT Hattı Önerisi” konulu sunumunu yaptı.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Hızlı Tren Projesinin önemli olduğuna işaret ederek, yolcu potansiyeli ve kendini amorti etme süreleri göz önüne alındığında mevcut plandan çok daha etkili bir hazırlık yaptıklarını söyledi.  Şamandar; “Düzce Milletvekilimiz Sayın Ayşe Keşir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına proje konusunda yetkililer ile toplantı yapıp, detayları ilettiğini söyledi” dedi. Daha önce birçok platformda konuyu gündeme getirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Ayhan Şamandar, bugüne kadar sesinin duyulmasında emeği geçen başta Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Düzce TSO başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Mevcut planın verildiği güzergahın fay hattının üzerinden geçtiğini belirten Şamandar, hazırladıkları güzergah projesiyle hiçbir tehlike teşkil etmediğini ve turizm ve yolcu açısından 200 binlere kadar çıkacağını ifade etti. Projeye sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Şamandar, bu projenin diğer illerde olması halinde şimdiye kadar ulusal platformda büyük yankı uyandırmış olacaklarını fakat Düzce'nin bu noktada biraz geride kaldığını da sözlerine ekledi.

Toplantı gelen misafirlerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.