KURUMSAL ONLİNE İŞLEMLER TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL BELGELER MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARET PROJE OFİSİ FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce TSO Tanıtım Filmi Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri
Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu Düzce TSO Bilgi İşlem Politikası Halkla İlişkiler Politikası İnsan Kaynakları Politikası Mali Politika Üye İlişkileri Politikası Politika ve Temsil Prosedürü
Bilgi Güvenliği Politikası Görüş Oluşturma Politikası Mali Riskler ve Risk Yönetimi Politikası Kalite Politikası - Vizyon - Misyon
Online Belge Hizmetleri Aidat Ödemeleri
Ticaret Sicili İşlem Evrakları NACE Kodları İçin Tıklayınız
İş Makineleri Tescil K Belgeleri İşlemleri Sayısal Takograf Sistemi
Dış Ticaret İthalat İhracat Dolaşım Belgeleri Fatura (Invoice) Onayı Fuarlar İhracat Rakamları
2019 Yılı İhracat Değerlendirme Raporu 2018 Yılı İhracat Değerlendirme Raporu İkili Oda Forumlarına Üyelik Ülke Raporları, Hedef Pazar Araştırması ve Hedef ve Öncelikli Ülkeler Vize Referans Yazısı
"KOLAY İHRACAT PLATFORMU" Destek ve Teşvikler "YATIRIMA DESTEK" İhracatçı Pasaportu Yurtdışı Teşkilkatı ve Ataşelikler Müşavire Danışın
Sanal Ticaret Akademisi
Proje Ortağı Olunan Programlar Tamamlanan Projeler Yürütülmekte Olan Projeler Diğer Destek ve Teşvikler
Proje Bazlı Raporlar Projelerimize Ait Web Siteleri Proje Takip Listesi
Düzce TSO KYS Eğitim Videoları
Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği İl Planlama Ve Geliştirme Kurulu Dönem Toplantısı Gerçekleşti
31.12.2020 14:46:00
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde Üniversite, iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan ve uygulamaya konulan "Türkiye Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi Eylem Planı"na istinaden oluşturulan Düzce KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Hasan Basri Ulaş, Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Hasırcı , Düzce İl Tarım Orman Müdürü Necdet Çiçek, Düzce Çalışma ve İşkur İl Müdürü Ferhat Acar, Düzce KOSGEB İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, Düzce Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Penbegüllü, Gümüşova Organize Sanayi Müdürü Ahmet Serdar Erdem, Düzce 2. Organize Sanayi Müdürü Engin Karaduman, Düzce Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Şahin, MARKA  Yatırım Destek Ofisi Koordinatör V. Abdülkadir Uslu, Uzman Personel Mehmet Yavuzer, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyesi Ömer Gürler, MUSİAD Düzce Başkanı Vefa Pehlivan katılım sağladı.

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; " Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak, MARKA ve ABİGEM ortaklığında Avrupa Birliği Proje Geliştirme Ofisine proje sunduk. DÜSTİM projesi. Proje, Düzce’deki tüm sanayiyi kapsıyor. Bütün sanayiye SWOT analizi yapacağız. Odamızın içerisinde butik bir sanayi odası yapmayı hedefliyoruz. Projemiz onaydan geçti fakat pandemi nedeniyle sahaya inemediğimiz için 2 ay ek süre aldık. Şubat ayında projemize başlayacağız. Biz sanayiyi nasıl ayağa kaldırabilir düşüncesiyle yola çıktık. Birinci şart dijitalleşme. Sanayide dijitalleşmeyi mutlaka yapmamız gerekiyor. Bunun için devlet desteği gerekiyor. İhracatımız çok iyi durumda. 140 ülkeye ihracat yapıyoruz. Çok eski makinaları olan firmalarımız mevcut. Makine fiyatları pahalı, yerli makinalarda ciddi manada geri dönüşüm var. Türkiye olarak iyi bir makine imalatçısı olduk. Düzce Teknopark’ımız mevcut Teknopark’ın içerisinde Kuluçka Merkezimiz var iyi bir yazılımcı ekibimiz ve Odamızın Bilim Teknoloji Komisyonu da orada. Oda olarak, SWOT analizi hazırladık. Düzce ilimizin sanayisinin güçlü ve zayıf yanlarını ve neler yapılması gerektiğine dair Düzce Üniversitesi’nden öğretim görevlisi talep edersek hızlı şekilde yol alabiliriz.” İfadelerini kullandı.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği İl Planlama ve Geliştirme Kurulu’nun; Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesini artırarak ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri bulunan KÜSİ’yi güçlendirmek ve yaygınlaştırmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sanayi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve yönlendirme faaliyetlerini yürütmekle sorumlu olduğu belirtilen toplantıda, kentin sanayi ve ihracat rakamları hakkında da bilgiler verildi.

KÜSİ faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, Kamu Üniversite Sanayi işbirliği çalışmalarının yaygınlaştırılması amacıyla başta Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgeleri ve diğer kurul üyesi kurum ve kuruluşlarca yapılabilecek çalışmaların belirlenmesi ve yapılan değerlendirmelerin ardından son buldu.