KURUMSAL TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL DİĞER HİZMETLER FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce Tanıtım Rehberi Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu
Oda Tanıtım İngilizce İhracatçı Firmalar Listesi Our Legislation
Nitelikli İşgücü Eğitiminde yeni dönem başlıyor
5.10.2018 14:37:00
Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır.

Söz konusu protokol kapsamında ilk sözleşme Bölgemizde faaliyet gösteren Çise Giyim Ticaret Sanayi Ltd. Şti'nin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmek için imzalandı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen imza törenine, Düzce Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferat Acar, Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yunus Biçen ve Çise Giyim Ticaret Sanayi Ltd. Şti Düzce Fabrika Müdürü Yaşar Sevim ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

İmzalanan protokol kapsamında ile ilk etapta 100 personel, Çise Giyim Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti'nde ‘’KONFEKSİYON İŞÇİSİ’’ mesleğinde 912 saat sürecek eğitim ile yetiştirilecek ve aynı işyerinde istihdam edilecek.