KURUMSAL ONLİNE İŞLEMLER TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL BELGELER MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARET PROJE OFİSİ FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce TSO Tanıtım Filmi Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri
Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu
Online Belge Hizmetleri Aidat Ödemeleri
Ticaret Sicili İşlem Evrakları NACE Kodları İçin Tıklayınız
İş Makineleri Tescil K Belgeleri İşlemleri Sayısal Takograf Sistemi
Dış Ticaret İthalat İhracat Dolaşım Belgeleri Fatura (Invoice) Onayı Fuarlar İhracat Rakamları
2019 Yılı İhracat Değerlendirme Raporu 2018 Yılı İhracat Değerlendirme Raporu İkili Oda Forumlarına Üyelik Ülke Raporları, Hedef Pazar Araştırması ve Hedef ve Öncelikli Ülkeler Vize Referans Yazısı
"KOLAY İHRACAT PLATFORMU" Destek ve Teşvikler "YATIRIMA DESTEK" İhracatçı Pasaportu Yurtdışı Teşkilkatı ve Ataşelikler Müşavire Danışın
Sanal Ticaret Akademisi
Proje Ortağı Olunan Programlar Tamamlanan Projeler Yürütülmekte Olan Projeler Diğer Destek ve Teşvikler
Proje Bazlı Raporlar Projelerimize Ait Web Siteleri Proje Takip Listesi
Düzce TSO KYS Eğitim Videoları
Mustafa Varank Oda Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
6.10.2020 10:07:00
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin’in de katılımcıları arasında yer aldığı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen 365 oda borsa istişare toplantısına katılarak oda ve borsaların bölgesel sorunlarını dinledi.

Toplantıda konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, İlçe bazlı teşvik sistemin geliştirilmesinde büyük emekleri olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür etti. Şahin, “Üyelerimizden son dönemlerde sıklıkla aldığımız taleplerin başında Kamusal Ödemeler ve Bankalarla olan borçlanmalar konusunda yapılandırma yapılması hususudur. Devletimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanayicilerimizin yanında olacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Üretim Havzası projelerine Düzce’nin dahil edilmesinin olumlu bir adım olacağını düşünüyoruz. Son yıllarda Düzce Üniversitesi ile birlikte Tıbbi Aromatik Bitki yetiştiriciliği üzerine ciddi Ar-Ge faaliyetleri ve ürün belirleme çalışmaları yapıyoruz. Hatta bu çalışmalarımızın bir kısmını daha da olgunlaştırarak ticari ürün elde etme ve pazarlama aşamalarına kadar ilerledik. Bölgemizin verimli topraklarında yetiştirilmesi muhtemel bu bitliler kozmetik ve tamamlayıcı tıp alanlarında kullanılacaktır. Bu noktada da üretim havzası projelerinde ilimizin de yer alması bu çalışmaların önünü açacaktır” ifadelerini kullandı.

OSB genişletme çalışmaları, altyapı yatırımları ve bakanlık bünyesindeki kurumların daha aktif çalıştırılması konularında da görüş belirten Tuncay Şahin, Düzce olarak hem Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları hem de Kamu-Sanayi işbirliği çalışmalarında birçok ile örnek olacak düzeyde uyum içinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Sorulan sorulara anında cevaplar veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Üretim Havzası projeleri konusunda uzmanların yapacakları incelemeler sonucunda karar verildiğini ve bu konuda bir sonraki değerlendirme çalışmalarında gündeme getireceğini ifade etti. Varank, Bakanlık Bünyesinde kurumların aktif çalıştırılması hususunda ise talepleri değerlendireceklerini, daha verimli yapılar şeklinde çalışmaları için gereken düzenlemeleri ivedilikle yapacaklarını söyledi.