KURUMSAL ONLİNE İŞLEMLER TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL BELGELER MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARET PROJE OFİSİ FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce TSO Tanıtım Filmi Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri
Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu
Online Belge Hizmetleri Aidat Ödemeleri
Ticaret Sicili İşlem Evrakları NACE Kodları İçin Tıklayınız
İş Makineleri Tescil K Belgeleri İşlemleri Sayısal Takograf Sistemi
Dış Ticaret / İhracat Dolaşım Belgeleri Fatura (Invoice) Onayı Fuarlar İhracat Rakamları
2019 Yılı İhracat Değerlendirme Raporu 2018 Yılı İhracat Değerlendirme Raporu İkili Oda Forumlarına Üyelik Hedef ve Öncelikli Ülkeler, Ülke Raporları ve Hedef Pazar Araştırması Vize Referans Yazısı
Yurtdışı Teşkilkatı ve Ataşelikler Müşavire Danışın
Proje Ortağı Olunan Programlar Tamamlanan Projeler Yürütülmekte Olan Projeler Diğer Destek ve Teşvikler
Proje Bazlı Raporlar Projelerimize Ait Web Siteleri Proje Takip Listesi
Düzce TSO KYS Eğitim Videoları
TOBB Ticaret Merkezi HK.
8.07.2020 09:50:00
Sayın Üyelerimiz; İlgide kayıtlı yazıda, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM), şirketlerin yurtdışı pazarlara girişte faydalanabilecekleri, ihracatın gelişmesine olanak sağlamak amacıyla mağaza/ofis/depo/showroom birimlerini bulunduran, şirketlere hukuki ve mali danışmanlık ile dağıtım ağlarının güçlendirilmesine yönelik hizmetlerin sunulduğu merkezlerdir.

Birliğimiz tarafından Ticaret Bakanlığı'nca belirlenen hedef ülkelerde TTM'ler kurulması planlanmaktadır. Bu çerçevede ilk durak Amerika Birleşik Devletleri'nin Şikago şehri olmuştur.
Kuruluş çalışmaları tamamlanan TOBB TTM Şikago, dünyanın üçüncü en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı O'hare Havalimanı yakınında konumlandırılmış, 8.100 m2 'si depo alanı ve 1.160 m2 'si ofis alanı olmak üzere toplam 10.300 m2 kapalı alan ile Şikago'da Türk şirketlere hizmet verecektir.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle 2010/6 sayılı Tebliğ kapsamında faaliyetlerini sürdürmekte olan TOBB TTM Şikago, kullanıcı şirketlere ABD'de özel olarak seçilmiş pazar segmentlerinde katma değerli hizmetler sunan ve sistemin tüm bileşenlerinin tek çatı altında toplandığı bir platform özelliği taşımaktadır. Profesyonel ekibiyle piyasadaki rakiplerine göre birçok konuda daha teknik, belirgin avantaj ve iyileştirmeler içeren olanakları bir arada sunmaktadır.
TOBB TTM Şikago, öncelikli olarak makine ve teçhizat, elektrikli makina, otomotiv yan sanayi, mobilya ürünleri, plastik, kauçuk ve kimyasal ürünler, mermer, çimento ve diğer taşlar, tekstil ve hazır giyim, gıda ürünleri ve diğer hızlı tüketim malları, demir ve çelik ile demir ve çelikten eşyalar, hava taşıtları aksam ve parçaları, alüminyum ve alüminyumdan eşyalar sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

TOBB Ticaret Merkezleri ile ilgili olarak tanıtım sunumu hazırlanmış ve yazı ekinde sunulmuştur. İlerleyen dönemde ilgi duyan oda-borsa ve şirketlerimizin katılımıyla detaylı bir webinar tanıtım toplantısı yapılması planlanmaktadır.

ABD pazarına ilgi duyan Üyelerimizin bilgilerinin ekteki formata uygun olarak tobbtm@tobb.org.tr  e-posta adresine bildirilmesi gerekmektedir.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,