KURUMSAL TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL BELGELER MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARET PROJE OFİSİ FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri
Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu
Ticaret Sicili İşlem Evrakları NACE Kodları İçin Tıklayınız
Düzce Tanıtım Rehberi İş Makineleri Tescil K Belgeleri İşlemleri Sayısal Takograf Sistemi
Dış Ticaret / İhracat Dolaşım Belgeleri Fatura (Invoice) Onayı Fuarlar İhracat Rakamları
Hedef ve Öncelikli Ülkeler, Ülke Raporları ve Hedef Pazar Araştırması Vize Referans Yazısı
Türkiye ve Dünya’da Tarım Semineri Gerçekleştirildi
9.10.2019 11:02:00
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Faik Tunay’ın konuşmacı olarak katılım sağladığı Türkiye ve Dünya’da Tarım Semineri programını Düzce TSO Konferans Salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, CHP il teşkilatı Üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem, kurul olarak Düzce ve bölgenin kalkınmasına, kalkınma noktasında gençlerin ekonomiye daha çok katkı sağlamasına yönelik çalışmalara devam ettiklerini, bu çalışmalar esnasında da Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin’in kendilerine her konuda destek verdiğini söyledi. Erdem, tarımsal kalkınmanın ülkenin kurtuluş reçetesi olduğunu belirterek gerçekleştirilen seminerin de bu mimvalde olduğunu ifade etti.

Ahmet Serdar Erdem’in ardından kürsüye çıkan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce’nin çok verimli tarım arazilerine sahip olduğunu fakat arazilerin bilinçsizce işlenmesi dolayısıyla yeterli verimin alınamadığını söyledi. Şahin, Tarım OSB kurulması ve Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin yaygınlaşması amacıyla projeler geliştirdiklerini ve bu noktada da hayli mesafe kat ettiklerini de sözlerine ekledi.

24. Dönem İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Türkiye’de uygulanan tarım politikalarının yetersiz olduğunu belirterek, “Yabancı ülkelerde ve özellikle Avrupa’da küçük tarım işletmelerinin az, kooperatifçilik çalışmaları ve toplu tarım işletmelerinin çok olduğunu görüyoruz. Ülkemizde maalesef kooperatifler sadece tabelada kalıyor. Kamusal destek ve teşvikler de tarım alanında maalesef yetersiz. Konya kadar yüz ölçümü olan Hollanda Dünya tarım ve hayvancılık pazarında en üst sıraları zorlarken biz ülke olarak gün geçtikçe dışa bağımlı hale geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Seminer programının sonunda Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tunay Şahin ve TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem, Faik Tunay’a plaket takdim etti.