KURUMSAL TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL DİĞER HİZMETLER FİRMA REHBERİ İLETİŞİM
Düzce Tanıtım Rehberi Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı
Yönetim Kurulu Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Meslek Komiteleri Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu
Oda Tanıtım İngilizce İhracatçı Firmalar Listesi Our Legislation
MALİ RİSKLER VE RİSK YÖNETİMİ POLİTİKASI

DÜZCE TİCARET VE SANAYİ ODASI

MALİ RİSKLER VE RİSK YÖNETİMİ POLİTİKASI

Gelirlerin mevcut gider bütçesi  rakamlarının  altında kalması veya bu durumun önceden öngörülebilmesi halinde  Yönetim Kurulu kararı ile aşağıdaki tedbirler  derhal  uygulanacaktır.

• Tasarruf edilebilecek unsurlar incelenir ve Yönetim Kurulu kararı ile uygulamaya konulur.

• Mücbir hallerde (deprem, sel, doğal afet v.b) gelirlerin azalması ya da giderlerde aşırı artış söz konusu olması durumlarında TOBB ile temasa geçilerek kaynak talebinde bulunulur.

• Mali risklere karşılık gerekli tasarruf tedbirleri alındığı halde, halen gider bütçesinin karşılanamaması riskine karşılık, Meclis kararı ile gerektiğinde banka ve finans kuruluşlarından zaruri giderleri karşılayacak kadar kredi kullanılabilir.

• Kaynak artırıcı faaliyet olarak bazı projelendirilebilecek harcama kalemleri için ulusal ve uluslararası fonlar araştırılıp proje haline getirilerek desteklenmesi sağlanır.

• Odanın maddi duran varlıklarının terör saldırısı, yangın, deprem v.b risklere karşılık sigortalanması sürecine devam edilir.

• Nakit mevduatın değer kaybetmesi riskine karşılık, mevduatın negatif getirisi olabilecek riskli yatırım alanlarında kullanılmasına izin verilmez.

• Odamız Muhasebe Bölümü tarafından aylık nakit akış tahmini cetveli hazırlanır.

• Nakit ihtiyacının en fazla %20 sine kadarı vadesiz mevduatta tutulur. Bu oranın üzerindeki mevduat yönetim kurulu kararı doğrultusunda seçilecek en etkin ve risksiz yatırım aracında değerlendirilir.

• Altı  aylık periyodlarda Muhasebe Müdürlüğü gelir ve gider kalemlerini önceki 2 yılın aynı dönemi ile karşılaştırmalı olarak tablo halinde Genel Sekreterliğe raporlar.

• Son 3 yılda gelir ve gider kalemlerindeki aşırı dalgalanmalar Muhasebe Müdürlüğü ve  Oda Genel Sekreteri tarafından incelenir, nedenleri  araştırılır ve Yönetim Kurulu’nun bilgisine sunulur. Yönetim Kurulu kararı ile gerekli tedbirler uygulamaya konulur.
En Çok Okunanlar
Düzce TSO Çin Temasları
Düzce TSO Dubrovnik Temasları
Düzce TSO madde bağımlığına savaş açtı
SGK’dan odamıza ziyaret
TOBB 70. Genel Kurulu
Ziraat Bankası’ndan kredi erteleme
UMEM Beceri’10 Projesi’nde dev adım
ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU
Tehlikeli Madde Taşımacılığı Farkındalık Semineri
TOBB Düzce İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları Seçimleri
Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, 12 Kasım Düzce depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
TARIMA DAYALI YATIRIM YAPACAKLARA 1.500.000 TL

FUARLAR