Haberler MARKA Makine Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 11.02.2016

MARKA Makine Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi

Doğu Marmara 2014-2023 Bölge Planı ve Bölgesel Yenilik Stratejisi 2014-2018 kapsamında bölgede öncü sektörlerin belirlenmesi ve ihtisaslaşma alanlarının tespit edilmesi üzerine detaylı çalışmalar yürütülmüştür.

Doğu Marmara 2014-2023 Bölge Planı ve Bölgesel Yenilik Stratejisi 2014-2018 kapsamında bölgede öncü sektörlerin belirlenmesi ve ihtisaslaşma alanlarının tespit edilmesi üzerine detaylı çalışmalar yürütülmüştür. Bu çalışmaların sonucunda, bölgemizde öne çıkan sektörlerden biri olarak tespit edilen Makine Sektörüne ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlanması kararlaştırılmıştır. Raporda, sektörün uluslararası piyasa, ülke ve bölgedeki durumu detaylı olarak ele alınmış, bölgede sektörün gelişimi açısından olanaklar ve tehditler araştırılmıştır. Bu hususta, bölgede sektörün nabzını tutan temsilcilerin görüşlerini almak adına sektör toplantılarının düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bolu ve Düzce’den sektör temsilcilerinin katılımıyla, Makine Sektör Toplantılarından ilki Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlendi.

MARKA yetkilileri ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır’ın açılış konuşmalarının ardından, araştırma sonucu sektöre ilişkin elde edilen tespitler ve sorunlar hakkında MARKA Planlama ve Programlama Birimi Uzmanı Hülya Yorulmaz kısa bir bilgilendirme sunumu yaptı. Tespit edilen sorun ve ihtiyaçlara ilişkin bölgede sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı. Toplantıda, ara eleman ve nitelikli personel sıkıntısı, üniversite-sanayi işbirliğinde yaşanan aksaklıklar, mesleki yeterlilik düzenlemeleri, üretimde standardizasyon, teknoloji ve tasarım altyapı eksiklikleri ile sektörde ithal ikame alanları üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Sektör temsilcileriyle yapılan değerlendirmenin ardından, MARKA Proje Uygulama Birim Başkanı Şevket Kırıcı makine sektör temsilcilerinin başvuru yapabileceği Ajansın 2016 yılı Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Temsilcilerin, 2016 yılı proje teklif çağrılarına ilişkin sorularının yanıtlanmasının ardından toplantı sonlandırıldı.

Toplantıya Düzce ve Bolu'dan toplam 17 firma temsilcisi katıldı.