Haberler Kariyer Günleri Etkinliği Coşkulu Başladı
  • 26.02.2016

Kariyer Günleri Etkinliği Coşkulu Başladı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve ilk konuğu Öncü Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, İş Adamı Önder Tonyalı olan "Kariyer Günleri" etkinliği coşkulu başladı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve ilk konuğu Öncü Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, İş Adamı Önder Tonyalı olan "Kariyer Günleri" etkinliği coşkulu başladı.

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Toplantı Salonunda düzenlenen etkinliğe katılım hayli yoğun olurken, etkinliğe; Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Garnizon Komutanı J. Albay Bilal Güvenir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Başsavcı Vekili Ahmet Altun, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Baro Başkanı Av. Ali Dilber,  İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç,  Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Öncü Eğitim Kültür Vakfı Başkanı ve İşadamı Önder Tonyalı ile basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Düzce TSO Birinci Meslek Grubu Meclis Üyesi Tuncay Şahin yaptı. Şahin, Meslek grubunun faaliyet alanlarını, odanın genel bilgilerini ve meslek grubunun faaliyetlerini katılımcılara aktardı.

Şahin'in ardından kürsüye Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır çıktı. Çakır, geleceğin yüksek teknoloji ürünü malzemelerde olduğunu belirterek, Türkiye'nin 2023 vizyonunun en önemli parçası olan 500 milyar Dolar ihracat seviyesine yüksek teknoloji ürünü malzemelerle ulaşabileceğini söyledi. Çakır, Üniversitenin kurulması aşamasında kendisinin de imzasının bulunduğunu belirterek, 2006 yılında kurulmasına rağmen Düzce Üniversitesi'nin hızla büyüdüğünü ve en çok gelişen üniversiteler arasına girdiğini ifade etti.

Fahri Çakır'ın ardından kürsüye çıkan Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, etkinlikte gençlerle Düzce'de sıfırdan başlayarak belirli yerlere gelmeyi başarmış, gerçek başarı hikayelerini buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Taşlı, organizasyonun beklentileri karşılayan düzeyde olmasını beklediklerini ve amaçlarının gençlere kariyer tercihlerinde yol gösterici olmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından Öncü Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, İşadamı Önder Tonyalı'nın özgeçmişi ekrana yansıtıldı. Özgeçmişin ardından da Önder Tonyalı kürsüye çıkarak hayatının dönüm noktalarını öğrenci ve katılımcılara aktardı.

Tonyalı, Çocukluğundan bugüne kadar yaşadığı tecrübeler ve hayatındaki dönüm noktalarından bahsetti. Tonyalı, "Ne kadar işiniz yoğun olursa olsun insanlarla ilgilenmeli, bildiklerinizi paylaşmalısınız. Ticarette önce ahlak, müşteri memnuniyeti ve yaptığınız işi sevmek çok önemlidir." şeklinde konuştu. Küçük bir işi bile önemsediğini, küçük sermaye ve birikimlerle şirketlerini bu günlere kadar getirdiğini ifade eden Önder Tonyalı, "Bir işin tamamını özümseyemezseniz, o işi yönetemezsiniz." dedi.

Tonyalı, hiçbir zaman küçük hesaplar içinde olmadığını vurguladı. “Yaptığım her işte okul oldum” diyen Tonyalı, güvenilir, dürüst ve samimi olmanın önemine değindi. Tonyalı, “Büyük sermayeniz vardır. Güvenilir değilseniz iş yapamazsınız.  Ama güvenilirliğiniz varsa küçük sermayelerle büyük işler başarabilirsiniz.”ifadelerini kullandı.

Öğrencilere hayatlarında hiçbir konuda asla pes etmemeleri tavsiyesinde bulunan İşadamı Tonyalı, eğitim hayatlarını mutlaka tamamlamalarını öğütledi ve “diplomanızın içini doldurun” dedi.

Etkinliğin son kısmında Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve protokol üyeleri Önder Tonyalı'ya hediye takdim ederken, Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı ve Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Hayrullah Altay imzalı tablo hediye ettiler. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.