Kadın Girişimciler Kurulu Haberleri Yedinci Meslek Komitesi Toplandı
  • 24.03.2016

Yedinci Meslek Komitesi Toplandı

Odamız 7. Meslek Komitesi, 24/03/2016 tarihinde saat: 11:00’de Emre Durmazoğlu başkanlığında toplanmış olup, aşağıdaki konularda karar alınmıştır.

Odamız 7. Meslek Komitesi, 24/03/2016 tarihinde saat: 11:00’de Emre Durmazoğlu başkanlığında toplanmış olup, aşağıdaki konularda karar alınmıştır.

1-    Son zamanlarda özellikle tekstil sektöründe gittikçe artan işgücü değişim oranı, bu oranın yükselmesine rağmen kalifiye tekstil sektörü çalışanının işverenler tarafından bulunamaması Düzce dışına kalifiye elemanın çıkış yaptığı sonucunu göstermektedir.Bu durumun Düzce’de istihdam açısından çok önemli bir konuma sahip olan tekstil sektörünün kalıcı olması gerektiği gerçeğinin karşısında önemli bir engel teşkil etmesi dolayısı ile bu konuda Odamızın gerekli çalışmaları yapmasının sağlanmasına,

 2-    Sakarya TSO ile perdelik kumaş,brode ,gipür imalatlarının dış piyasalara karşı korunması amacı ile çıkarılan anti-damping yasası çerçevesinde işbirliği yapılmasına,

 3-    Düzce Üniversitesi Moda Tasarım bölümü ile işbirliği yapılmasına, kumaş,brode ,gipür imalatları konusunda öğrenci yetiştirilmesinin sağlanmasına,.

 4-    Genişletilmiş Meslek Komitesi Toplantısı yapılması için çalışmaların başlatılmasına,

 5-    Toplantının sonunda özellikle kadın istihdamın çok önemli yere sahip olan Düzce Tekstil sektörü için, eski 5084 sayılı kanun veya benzeri Teşvik tedbirlerinin alınmasının sağlanması için çalışma yapılmasına,ayrıca bu konunun yapılacak ilk Meclis Toplantısı gündemine aldırılmasına karar verilmiştir.