Haberler Health Sprint ve Düzce Demo Day etkinliklerinin kapanış programı
  • 10.04.2017

Health Sprint ve Düzce Demo Day etkinliklerinin kapanış programı

Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark ve Düzce Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle hayata geçirilen ve Düzce Üniversitesi’nin “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi kapsamındaki sağlık ve çevre teknolojileri alanlarındaki çalışmalarına da katkı sağlayan Health Sprint ve Düzce Demo Day etkinliklerinin kapanış programı, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Çatı, Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin ve Düzce Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan, Düzce’de faaliyet gösteren firma yetkilileri, öğretim elamanları, girişimci adayları ve davetli konuklar katıldı.

Programın açılışında konuşan Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, AR-GE’nin ürünleştirme ve ticarileştirme olmak üzere iki boyutu olduğunu ifade ederek üretilen prototipin ticarileştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, yaptığı konuşmasında bilimsel çalışmaların ürüne dönüştürülerek ticarileştirme aşamasına geçilmesini çok önemsediğini dile getirdi. Yapılan girişimcilik etkinliklerinin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Çakır, fikirlerin uygulama alanının sanayi alanı olduğunu dillendirerek sanayicilerin girişimcilere her zaman ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi. Ürünlerin ticarileştirme boyutuna geçemediği sürece girişimcilik çalışmalarında devamlılığın sağlanamayacağına dikkat çeken Fahri Çakır, bu tür çalışmalara ellerinden gelen katkıyı vermek istediklerini belirtti.

Dereceye giren başarılı girişimciler, yenilikçi fikirlerini ticarileştirme adına önemli bir adım attı. Geleceğin parlak girişimcilerini, yatırımcılarla buluşturmayı hedefleyen Düzce Demo Day etkinliği, ödül töreninin ardından sona erdi.