Haberler Kamu-Sanayi-Üniversite İşbirliğinin Yeni Hedefi Düzce Kabağı
  • 17.01.2019

Kamu-Sanayi-Üniversite İşbirliğinin Yeni Hedefi Düzce Kabağı

Düzce Kabağından yeni lezzetler oluşturmak için Ar-Ge süreci Düzce Üniversitesi’nin katkılarıyla devam ederken, sürecin paydaşları ise paketleme konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Destek talep edilen isimler arasında yer alan, Funny Pazarlama ve Gıda Yönetimi, Düzce’ye katkı sağlayacak her türlü iş birliğine hazır olduklarını vurguladı.

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin katkılarıyla, Düzce’nin önemli lezzetlerinden olan bal kabağı Türkiye’ye tanıtılıyor. Bu kapsamda, konunun paydaşları tarafından Düzce’de uzun yıllardır ticari hayatını sürdüren Funny Pazarlama ve Gıda’ya bir ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyarete Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan, Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Bölüm Başkanı Dr. Emine Aydın, Akçakoca Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Züleyhan Baran, Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen ve meclis üyeleri, Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı, TSO Meclis üyesi Hayati Eğilmez, Proje Koordinatörü Tuncay Yüksel, TSO Satın alma Sorumlusu Osman Kesen ve diğer paydaşlar katıldı.

Ziyarette, Funny Pazarlama ve Gıda’nın paketleme konusundaki tecrübe ve imkanlarından faydalanmak istedikleri vurgulanırken, Funny Pazarlama ve Gıda Yönetimi, ticari olarak uzun yıllardır faaliyet gösterdikleri bu şehre katkı sağlayacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Heyet daha sonra üretim ve paketleme olarak iki ayrı tesiste faaliyet gösteren Funny Gıda’nın paketleme tesisini de yerinde inceledi.

Öte yandan, Funny Pazarlama ve Gıda Yönetim Kurulu, önümüzdeki günlerde Düzce Üniversitesi yetkilileriyle Ar-Ge sürecine ilişkin de istişarelerde bulunmak üzere yeniden bir araya gelecek.