Kadın Girişimciler Kurulu Haberleri İstanbul Lezzet Kampına katılacak finalist belli oldu
  • 26.07.2019

İstanbul Lezzet Kampına katılacak finalist belli oldu

Habitat Derneği'nin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye ile birlikte yürüttüğü Kız Kardeşim Projesi kapsamında düzenlenen Düzce elemelerini başarıyla geçen Zuhal Aksöz, İstanbul Lezzet Kampı’na katılmaya hak kazandı.

Ön eleme görüşmelerinin sonlanmasına 3 şehir kala, 25.07.2019 tarihinde Yerel Lezzet Düzce görüşmesi, Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz, Coca-Cola Genel Merkez Temsilcisi Mustafa Behsat Özdal, Habitat Derneği Girişimcilik Programı Hibe Koordinatörü Emel Pilavcı'nın jüri üyeliğinde gerçekleşti.

Habitat Derneği'nin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye ile birlikte yürüttüğü Kız Kardeşim Projesi kapsamında, Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı'nın ilk dönemi Nisan ayında açılan online başvurular ile başladı. Mayıs ayı sonunda tamamlanan başvuru sürecinde, 32 ilden ve 114 gıda girişimcisinden başvuru alındı. Bölgelerinin yerel lezzetlerini üreten kadın girişimcileri teknik eğitimler, hibe ve danışmanlık ile destekleyerek işlerini geliştirmelerini sağlamanın hedeflendiği program kapsamında, ön eleme görüşmeleri 18.06.2019 tarihinde başladı.

Gelen başvuruları, İl Kadın Girişimciler Kurulu başkanları ve proje ortağımız olan Coca-Cola yerel bayileri ve Habitat Derneği temsilcileri ile oluşturulan jüri ile değerlendirilen, başvuru sahiplerinin girişimcilik hikayelerinin ve stratejik büyüme planlarının dinlenerek, onlara İstanbul'daki eğitimlerin ve hibe desteğinin sağlanmasının hedeflendiği buluşmalar, başvuru yapılan her ilde, Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları ev sahipliğinde gerçekleşti.

Her ilden en yüksek puanı alan finalistleri bekleyen İstanbul Lezzet Kampı ile ilgili detaylar, önümüzdeki günlerde katılımcılarımızla paylaşılacaktır.