Haberler “SİPER MASKE” ÜRETEREK DEVLETE VE MİLLETE ÜRETİMİYLE DESTEK
  • 28.03.2020

“SİPER MASKE” ÜRETEREK DEVLETE VE MİLLETE ÜRETİMİYLE DESTEK

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Kadın Girişimciler ve TOBB Genç Girişimciler Kurullarının girişim ve destekleriyle, sağlık personel-kurumlarının ihtiyacı olan Siper Maske üretimi hayata geçirilmiştir. COVİD-19’la mücadelede Düzce Mesleki ve Anadolu Teknik Liseleri “Siper Maske” üreterek devlete ve millete üretimiyle destek veriyor.

Düzce Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, hayırseverlerin malzeme destekleriyle; Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin dağıtım ve organizasyonuyla, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi Kollektif Üretim Hareketi ile birlikte, 10 adet 3-D yazıcıları ile sağlık kurumlarının ihtiyacı olan “SİPER MASKELERİN” üretimine acilen başlandı. Bu çalışma adı geçen okullarda tam gün üretimleri ile devam etmektedir. Üretimin hammadde temini, takip ve dağıtım organizasyonları “Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” MTAL tarafından yapılıyor.

Üretilen “Siper Maskeler” Düzce’de bulunan sağlık kurumlarına, talep halinde çevre illerdeki sağlık kurumlarına, eczanelere, hasta ile yüz yüze iletişim halinde olanlara öncelikli olarak dağıtılacak.

Siper Maskeler dezenfekte edilerek uzun süre kullanabilecek şekilde imal edilmekte, dağıtımları ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir. “Siper Maskelerin” lojistik desteği Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu tarafından sağlanıyor.

İlk etapta üretilen “Siper Maskeler” Düzce-Akçakoca Devlet Hastanesine 30, Bolu Aile Sağlığı Merkezine 10, Düzce-Hamidiye Aile Sağlığı Merkezine 10 adet teslim edildi.

Üretim gece gündüz devam etmektedir. Bir iki gün içerisinde de Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil İzolasyon birimine 10, Düzce Atatürk Devlet Hastanesine 200, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine 200, Cumayeri Aile Sağlığı Merkezine 15, Cumayeri-Gümüşova Hastanesine 25 adet maske gönderilecek. Ayrıca Düzce dışında Kastamonu ve Çorum Devlet Hastanelerine 200, Tire Devlet Hastanesine de10 adet olmak üzere toplamda 660 adet “Siper Maske” üretilerek gönderilecek.