Haberler Basın Bayramı Kutlu Olsun
  • 24.07.2020

Basın Bayramı Kutlu Olsun

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Sansürün 1908 yılında kaldırılışının ardından ülkemizde basın bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz, tüm basın emekçilerinin görevlerini daha rahat, daha hür bir ortamda ifade edebilmeleri ve özlük haklarının tartışılması için bir vesilesidir. Bugüne önemli bir gelişme gösteren Türk basınının, sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiğini biliyor ve bunu memnuniyetle karşılıyoruz.

Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Kıymetli basın mensuplarımızın bu mesleğin icrasında, hukukun evrensel ilkelerine, özel hayata, temel hak ve hürriyetlerin korunmasına gösterdikleri hassasiyet, toplumun bütün kesimleri için hayati önem taşımaktadır. Gücünü halktan alan gazetecilik mesleği, objektif habercilik anlayışıyla, toplumun aydınlanması, doğru ve hızlı bilgi akışının sağlanması ve toplum çıkarlarının korunmasına da vesile olmaktadır. Devletimize ve milletimize hizmet esaslı anlayışla çalışan, gece gündüz demeden etik ve ahlak kurallarına uyarak haber yapan, kamerasıyla, fotoğraf makinesiyle ve tüm teçhizatlarıyla her an her yere koşturarak bizi bilgilendirerek Düzce’mize emek veren yerel ve ulusal güzide basın mensubu arkadaşlarımızın 24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyorum'' dedi.”