Haberler Gümrük Müdürlüğü İçin Yer Tahsisi Aşamasına Gelindi
  • 5.10.2020

Gümrük Müdürlüğü İçin Yer Tahsisi Aşamasına Gelindi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, uzun süredir oda olarak uğraş verilen ve çok ciddi mesafe alınan Gümrük Müdürlüğü konusunda gelinen son aşama ve yol haritası hakkında açıklamalarda bulundu.

Şahin açıklamasında; “Bilindiği üzere uzun yıllar önce ilimizde bulunan Gümrük Müdürlüğü kapatılmış, dolayısıyla ihracatçı ve ithalatçı firmalarımız Bolu, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul gümrüklerinde işlemlerini yapmak zorunda kalıyordu. Son yıllarda Kamu Kurumları, Merkezi Hükümet, Sivil Toplum Kuruluşlarının büyük uyum ve koordinasyonla çalışması sonucunda ilimize Gümrük Müdürlüğü kurulması konusunda bakanlık düzeyinde olur alınmış, yer tespit çalışmalarına başlanmıştı. Son günlerde kamuoyuna Gümrük Müdürlüğü’nün açılamayacağı, verimli bir durum olmadığı konularından spekülatif söylemler bulunduğu görülmüştür. Gerek Düzce Valimiz Cevdet Atay, gerek Düzce Milletvekilimiz Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü, odamız ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle gelmiş olduğumuz noktada bu spekülasyonlar ivmemize etki etmemelidir. Düzce Sanayisinin özlemle beklediği Gümrük Müdürlüğümüz konusunda önümüzdeki günlerde yapılacak olan yer tahsisinin ardından ivedilikle Bakanlığın belirlediği standartlara uygun fiziki binalar yapılacak ve en kısa sürede Düzce Gümrük Müdürlüğü faaliyete alınacaktır. Bu konuda hem değerli sanayicilerimizin hem de kamuoyunun spekülasyonlara değil, devletin resmi makamları tarafından yapılan ve yapılacak olan açıklamalara kulak vermelerini önemle arz ederiz” ifadelerini kullandı.